Предлошци финансијског моделирања | 3 Изјава, ДЦФ у Екцелу

Екцел модели финансијског моделирања

Финансијско моделирање је дефинисано као прогноза финансијских основа предузећа заснована на његовој прошлости, као и очекиваној будућности. Овде можете бесплатно преузети 11 шаблона за финансијско моделирање, укључујући Алибаба ИПО модел, Бок ИПО модел, Цолгате финансијски модел, Бета израчун, бесплатни новчани ток према моделу фирме, модел анализе осетљивости, упоредиви модел анализе компаније, ПЕ и ПЕ опсег графикона, модел сценарија и карта фудбалског терена.

Преузмите све ИБ предлошке

# 1 - Алибаба ИПО шаблон

У мају 2014. године, кинески великан Е-трговине Алибаба пријавио је свој ИПО у САД-у. Створио сам његов финансијски модел од нуле. Кроз овај образац научићете 3 прогнозе изјаве Алибабе, међусобне везе, ДЦФ модел - ФЦФФ и релативну процену.

# 2 - Цолгатеов финансијски модел, Екцел образац

Овај Цолгате финансијски модел део је Финансијског моделирања у програму Екцел, где постоје два шаблона - решени и нерешени финансијски модели Цолгате-а. Можете започети са Цолгате-овим нерешеним моделом и следити упутства да бисте креирали комплетан финансијски модел.

# 3 - ИПО образац за оквир

У марту 2014. године Бок је поднео захтев за регистрацију докумената за ИПО у Сједињеним Државама ради прикупљања 250 милиона долара. Овде сам од почетка креирао још један образац и обухватио пројекцију финансијских извештаја Бок-а, процене и циљне препоруке.

# 4 - Радни лист за израчунавање бета - МакеМиТрип

Бета мери осетљивост цена акција у поређењу са већим индексом. У овом изврсном ЦАПМ моделу израчунавамо Бета-у МакеМиТрип-а у односу на НАСДАК.

# 5 - Израчун вредности терминала - Екцел предложак

Вредност терминала је вредност компаније након предвиђеног периода. То је врло важан концепт јер више од 60-80% укупне вредности потиче из вредности терминала. Овај екцел образац пружа два начина за израчунавање вредности терминала - методу трајног раста и вишеструкој методи.

# 6 - Бесплатни Екцел образац за новчани ток

Једноставно речено, фирма Фрее Цасх Флов је збир укупног новчаног тока из пословања и новчаног тока из финансирања. ФЦФФ је темељ ДЦФ технике.

# 7 - Предложак ПЕ карте и Образац ПЕ појаса Екцел Предложак

ПЕ карте и ПЕ опсези су врло важни са становишта инвестиционог банкарства. Пружају визуелни увид у кретање процена током одређеног временског периода. ПЕ опсежне карте могу бити помало незгодне за направити. Преузмите овај екцел модел да бисте научили како да направите овај графикон корак по корак.

# 8 - Графикон фудбалског терена

Табела фудбалског терена веома је корисна за визуелно разумевање процене предузећа у различитим сценаријима, као и методологија процене. Преузмите овај образац за финансијско моделирање да бисте сазнали табелу фудбалског терена.

# 9 - Шаблон графикона сценарија

Графикон сценарија један је од мојих омиљених када је реч о пружању визуелног објашњења сценарија процене. То је графикон са врло великим утицајем и када је укључен у вашу презентацију или извештај о истраживању, може оставити одличан утисак на ваше клијенте. Преузмите овај образац графикона сценарија.

# 10 - Упоредив образац модела вредновања предузећа

Упоредива анализа предузећа није ништа друго него гледање конкурената компаније и узимање знакова из њихових процена. Користимо релативне вишеструке процене као што су ПЕ вишеструки, ЕВ до ЕБИТДА, цена до новчаног тока. Међутим, постоји начин за професионално упоређивање процене вишеструке конкуренције и можете преузети овај образац финансијског модела да бисте научили сјајне технике процене.

# 11 - Анализа осетљивости

Анализа осетљивости је веома важна када морамо да радимо дисконтне новчане токове и желимо да проверимо осетљивост поштене цене када мењамо променљиве попут стопе раста предузећа и пондерисане просечне цене капитала. За анализу осетљивости користимо ТАБЕЛЕ ПОДАТАКА у програму Екцел.