Потпуни облик ХДФЦ-а (значење) | За шта ХДФЦ стоји?

Потпуни облик ХДФЦ-а - Хоусинг Девелопмент Финанце Цорпоратион

Потпуни облик ХДФЦ-а значи Хоусинг Девелопмент Финанце Цорпоратион. ХДФЦ Банк Лтд. је компанија за банкарске и финансијске услуге са седиштем у Индији, са седиштем у Мумбаију у Индији, пружајући својим клијентима пуно услуга и финансијских производа попут личних зајмова, кредитних картица, зајмова за возила, велепродаја и малопродаја. , кредити са хипотеком на имовину итд. чији су главни производи следећи:

Производи и услуге које нуди ХДФЦ

# 1 - Узајамни фондови

Компанија за управљање имовином ХДФЦ доо, једна од подружница ХДФЦ доо, пружа услуге узајамних фондова.

# 2 - Опште осигурање

Мотор, несрећа, возило, имовина, путовање, дом, здравље, одговорност су неки од општих производа осигурања које компанија нуди.

# 3 - животно осигурање

Подружница ХДФЦ Стандардног животног осигурања, ограничена од ХДФЦ Лтд., пружа услуге животног осигурања и прилагођене производе како би задовољила индивидуалне потребе купаца.

# 4 - Хипотека

Корпорација финансира појединце и корпорације за куповину или изградњу стамбених кућа.

# 5 - Образовни зајмови

Преко ХДФЦ Цредила, небанкарске финансијске компаније, корпорација пружа образовне кредите постдипломским и додипломским студентима у Индији и иностранству.

Акције су излистане на Бомбајској берзи и Националној берзи.

Мрежа компаније раширена је широм Индије у приближно 2400 градова са 396 канцеларија. Такође има филијале у Лондону, Дубаију, Сингапуру и другим земљама Блиског Истока како би олакшао трансакције нерезидентних Индијанаца.

Оснивач

Основао га је Хасмукх Тхакордас Парекх који је био филантроп, економиста, предузетник и писац. Рођен је 10. марта 1911. у Сурату (Британска Индија). Лондонска школа економије одликована је почасном Падмом Бушан и стипендијом. Такође је играо инструменталну улогу у развоју Индијске индустријске кредитне и инвестиционе корпорације, која се сада назива ИЦИЦИ банка.

Кратка историја ХДФЦ-а

Корпорација за финансирање стамбеног развоја основана је 1994. године у Мумбаију, Махараштра, са седиштем.

Прва корпоративна канцеларија и филијала са свим услугама основана је у Сандоз Хоусе, Ворли, коју је отворио др Манмохан Сингх, тадашњи индијски министар финансија.

Основне вредности банке

Тхе основне вредности су следећи:

  1. Поверење
  2. Професионална услуга
  3. Интегритет и
  4. Транспарентност

Тхе објективан корпорације треба да обезбеди на професионалан и систематичан начин стамбено финансирање и обезбеђивање власништва.

Тхе циљати ове корпорације треба да повећа проток ресурса у стамбеном сектору интегрисањем домаћих финансијских тржишта у сектор стамбеног финансирања.

Тхе стратегије корпорације су следећи:

  • Одржавање ниске бруто неквалитетне активе (НПА)
  • Стално побољшавање оперативне ефикасности одржавањем ниског односа трошкова и прихода.
  • Повећавање вредности акционара повећањем поврата на капитал сваке године.

Списак зависних предузећа, заједничких улагања и придружених компанија

Подружнице су следеће:

# 1 - ХДФЦ Стандард Лифе Инсуранце Цо. Лтд

То је пружатељ услуга дугорочног животног осигурања са седиштем у Мумбају.

Нуди индивидуално осигурање и групно осигурање. То је заједничко улагање између ХДФЦ-а и Стандард Лифе Абердеен ПЛЦ-а, добављача инвестиционих услуга са седиштем у Великој Британији.

# 2 - ХДФЦ компанија за управљање имовином

СЕБИ је одобрио ХДФЦ компанији за управљање имовином да делује као компанија за управљање имовином за узајамне фондове финансирања корпорације за развој стамбеног збрињавања 3. јула 2000.

# 3 - ХДФЦ Ерго генерално осигуравајуће друштво

То је заједничко улагање између ХДФЦ-а и ЕРГО Интернатионал АГ, немачке осигуравајуће компаније са Хоусинг Девелопмент Финанце Цорпоратион, која држи 51% предузећа и нуди широку палету производа као што су возило, здравствено осигурање, путно осигурање итд.

# 4 - ГРУХ финансије

Компаније за стамбено финансирање у којима ХДФЦ држи око 59%. Издаје кредите за куповину, изградњу, веће поправке и обнову имовине стамбене куће.

Такође је познато по позајмљивању онима који немају формални извор прихода, кажу самозапослени.

# 5 - ХДФЦ имовински фонд

Уз помоћ ХДФЦ имовинског фонда, Хоусинг Девелопмент Финанце Цорпоратион ушла је у приватни капитал како би помогла инвеститорима да расту уз растући индијски сектор некретнина.

# 6 - ХДФЦ ЦРВЕНА

ХДФЦ РЕД је подружница ХДФЦ доо у потпуном власништву. То је платформа за интернет котирање у сектору некретнина. ХДФЦ програмери контролишу рад ХДФЦ ЦРВЕНЕ.

# 7 - ХДФЦ Цредила финансијске услуге

Она је та која је покренула образовне зајмове као прва наменска компанија која је обезбедила зајмове за образовање.

# 8 - ХДФЦ Пензија

Започет је са циљем да диверзификује инвестициони портфељ кроз низ добрих средстава која траже повраћај, тако да је дугорочни потенцијал за остваривање прихода већи.

# 9 - ХДФЦ продаја

Основан је 2004. године са седиштем у Мумбаију. Служи како малопродајним инвеститорима, тако и појединцима високе нето вредности. Инвестиционе стратегије и производи прилагођени су индивидуалним потребама инвеститора.

# 10 - ХТ Парекх

Фондација Хасмукх Тхакордас Парекх - покренута у име оснивача, није непрофитна организација и невладина организација. компанија која је основала ХДФЦ 2012. године.

Закључак

Укратко, ХДФЦ је индијска корпорација за финансијске услуге, која такође постоји у осигурању, пензијама, образовним зајмовима, личним зајмовима, развоју некретнина и инфраструктуре, општем осигурању, стамбеним финансијама, узајамним фондовима, као и прилагођеним инвестиционим производима и услугама. Такође је основала компанију Сец 8 (некадашња компанија Сец 25), тј. Компанију са непрофитним мотивом. Има много подружница и придружених компанија, а такође је ушао у заједничка улагања са неким страним компанијама.

Иако је компанија са седиштем у Индији и послује широм Индије, главни деоничари компаније су страни институционални инвеститори (ФИИ).