Инвестиционо банкарство у Кини | Листа најбољих банака | Плата | Послови

Инвестиционо банкарство у Кини

Инвестиционо банкарство у Кини премашило је све нивое и постало је једно од најбољих тржишта на свету. Ако упоредимо друга тржишта са Кином, видећемо да је и по количини и накнадама Кина заузела доминантан положај.

У овом чланку ћемо разговарати о инвестицијском банкарству у Кини -

    Овде разговарамо о инвестиционом банкарству у Кини, међутим, ако желите да сазнате више о спајању и преузимању, можете погледати Обуку о спајању и преузимању

    Преглед инвестиционог банкарства у Кини

    Кина је оставила свој печат на тржишту дужничког капитала (ДЦМ), тржишту капитала (ЕЦМ), као и на спајањима и преузимањима (спајања и преузимања). Током 2016. године (целе године), Кина је чинила 85,7% пореза на промет, 82,1% од укупног износа и 52% од спајања и преузимања у Азији у таксама. Ако удружимо сва тржишта, Кина је преузела 76,6% инвестиционог банкарства у Азији у смислу накнада.

    Најбољи део је што Кина није била све у једном доминантна земља у инвестиционом банкарству. Током година је растао, посебно од 2010. А од 2010. године је непрекидно растао. Тржиште нелегалног капитала, Кина је у Азији чинила 50,2% накнада. На тржишту дужничког капитала Кина је увек била јака, али не онако добра као што је постигла 2016. године. У преузимањима и преузимањима Кина је преузела само 35% укупног азијског тржишта у 2014. години.

    Међутим, постоји преокрет у причи. У 2016. години, чак и ако је Кина чинила 85,7% у ДКП у смислу накнада у Азији; Кина је у Азији чинила само 74,9%. Иако је у случају спајања и преузимања прича обрнута. Кина је 2016. године преузела 65,3% обима на азијском тржишту, што је за 13,3% више од њеног стања у погледу накнада. У ЕЦМ-у су се ствари приближиле - око 81,3% у обиму и 82,1% у накнадама.

    Ови подаци су припремљени узимајући у обзир све доминантне азијске земље, осим Јапана. Погледајмо податке за ДЦМ, ЕЦМ и М&А.

    извор: еуромонеи.цом

    извор: еуромонеи.цом

    Извор: еуромонеи.цом

    Услуге инвестиционог банкарства које се нуде у Кини

    Као што је поменуто у прегледу, стекли сте идеју да је Кина најдоминантнија земља у погледу обима и накнада инвестиционог банкарства у 2016. А то значи да инвестиционо банкарство у Кини нуди сличне врсте услуга.

    • Тржиште дужничког капитала (ДЦМ): Инвестиционе банке у Кини помажу својим клијентима да организују задуживање и помажу у приступу великом броју инвеститора широм света који траже разне могућности. ДЦМ је обично јефтинији од ЕЦМ-а, а дуг додаје трачак разноликости у финансирању.
    • Тржиште сопственог капитала (ЕЦМ): Тржиште капитала је прилично популарно међу инвеститорима, јер издавањем нових акција могу финансирати више средстава кад год је то потребно. Кинеске инвестиционе банке помажу својим клијентима да издају више акција. Ове кинеске инвестиционе банке такође помажу у иницијалној јавној понуди (ИПО) и такође помажу у осигурању понуда.
    • Савет за спајања и преузимања (М&А): Инвестиционе банке у Кини нуде савете за спајања и преузимања, као и за дезинвестирање. И већи део њихових ресурса користи се у пословима спајања и преузимања. Савет за спајања и преузимања помаже клијентима да пронађу одговарајуће могућности и створе синергију која на крају може помоћи у стварању резултата којима се клијенти теже.

    Ово су главне услуге које кинеске инвестиционе банке нуде. Али има неколико ствари које су вредне пажње. Ове инвестиционе банке имају ове три главне карактеристике -

    • Огромни односи и мрежа инвеститора: Инвестиционо банкарство у Кини заснива се на једној једноставној ствари - односу. Имати срдачан однос са свим инвеститорима и клијентима је кључно за несметано одвијање тока посла. Одлични односи помажу овим инвестиционим банкама да пронађу правог инвеститора за прави пројекат и могу да пруже стратешки увид, сјајне пословне контакте и значајну стручност у стварању вредности акционара.
    • Беспрекорно и креативно извршење: Планирање је од велике важности; али ако извршење није правилно и није урађено на време, већина планирања губи на вредности. Кинеске инвестиционе банке могу се похвалити невероватном радном етиком и беспрекорним и креативним извршењем.
    • Прилагођено структурирање послова: Кинеске инвестиционе банке помажу клијентима у прилагођеним понудама, тако да клијенти могу добити максималну вредност из послова, а трансакција може бити обострано корисна за обе стране.

    Списак најбољих инвестиционих банака у Кини

    Леадер Леагуе објавио је листу најбољих инвестиционих банака у Кини у великим компанијама и прекограничним понудама. Ево листе најбољих банака у наставку -

    извор: Лига лидера

    Лидер лидера такође је објавио своје препоруке за инвестиционо банкарство у Кини за инвестиционе банке са малим и средњим капиталом у 2016. Они су поделили ове водеће кинеске инвестиционе банке у три степенице - „водећу“, „одличну“ и „високо препоручену“.

    извор: Лига лидера

    Такође, погледајте листу водећих инвестицијских банака на глобалном нивоу -

    • Врхунске бутик инвестиционе банке
    • Инвестиционе банке са избочином
    • Инвестиционе банке на средњем тржишту

    Инвестиционо банкарство у Кини - процес запошљавања

    Процес запошљавања у инвестиционом банкарству у Кини је сасвим другачији. Али мало је сличности са САД и Великом Британијом. Погледајмо сада процес регрутовања инвестиционог банкарства у Кини -

    • Кључни састојци су стажирање: Цео свет наглашава овај концепт праксе. Али у Кини ствари стоје другачије. Ако немате праксу у Кини, нећете добити посао. Једначина је једноставна - ако нисте обавили ниједан стаж; показује да немате интереса за инвестиционо банкарство. А ако немате ниједно инвестиционо банкарство, зашто ће се инвестиционе банке у Кини занимати за вас. Друга ствар која је најважнија у случају праксе је колико праксе треба да одрадите. Искусни и недавно ангажовани инвестициони банкари слажу се да само једна пракса неће успети. Морате имати вишеструку праксу и све праксе би требале бити релевантне. На пример, ако обављате праксу у било којој врхунској инвестиционој банци или фондовима приватног капитала, искуство је релевантно. Приватни капитал се много разликује од инвестиционог банкарства, али рад у приватном капиталу је бољи него што нема уопште праксе. Следеће горуће питање је колико дуго треба да обављате праксу! Одговор је најмање шест месеци. Ако стажирате 2 месеца, то неће додати вредност. Јер банке својим приправницима неће понудити никакав вредан посао док не раде бар неколико месеци. У Кини су праксе често одличан пут за осигурање посла са пуним радним временом; али то увек није случај. И то нас доводи до друге тачке дискусије у процесу регрутовања. Такође прочитајте Како добити стаж за инвестиционо банкарство.
    • Врхунски универзитети су све: У Кини је главни нагласак на вашем пореклу. Нема никакве везе с тим ко сте ако у свом резимеу имате универзитет бренда. На пример, ако студирате у САД-у на врхунском универзитету, банке ће прихватити вашу пријаву. Дакле, брендирани универзитети су све. Ако планирате да радите као инвестициони банкар у Кини, ваш први нагласак је да студирате на врхунском универзитету у свету. Може бити било где - САД, Велика Британија или Аустралија. Само се побрините да похађате универзитет који је на 20 најбољих светских листа. Али шта ће се догодити ако немате приступ универзитету највишег нивоа или не можете себи приуштити таксе? Ево шта треба да урадите.
    • Тешка мрежа: Ако не можете да похађате врхунски универзитет, ваш посао је да се чврсто умрежите. Тешко значи да требате ићи на сва врата која можете пронаћи и повезати се са свима које можете упознати. Ако то значи да стојите у предворју банке да бисте се лично састали са аналитичаром банке, учините то. Укратко, ако не похађате врхунски универзитет, још увек је могуће добити посао у инвестиционој банци у Кини; али то је сигурно тешка битка.
    • Процес интервјуа: Процес разговора у кинеским инвестиционим банкама функционише овако. Обично постоје два круга и ретко постоји изузетак. Прва рунда је телефонска рунда у којој ће се видети да ли сте способни за банку и за посао или не. Ову телефонску рунду преузимају сарадници. У другом кругу морате да се појавите пред њима и треба да одговарате на питања пред два извршна директора (ЕД) и једним потпредседником (ВП). Можда ће вам бити постављена било каква питања. Дакле, морате бити спремни. Питања попут - „Шта је смисао живота?“ Може се тражити „Испричај ми виц“. Можете очекивати било које техничко питање или одговарајуће питање. Морате бити спремни за свако питање да бисте добили зелени сигнал у последњем кругу.

    Култура инвестиционог банкарства у Кини

    Чак и ако је инвестиционо банкарство у Кини надмашило све земље у инвестиционом банкарству у Азији, то није сјајно место за рад. Људи не воле да долазе са других локација да раде у Кини. Главни разлог је што се овде послови закључују не на основу вештина / приступа / техничких способности. То зависи искључиво од ваших вештина умрежавања. Ако не познајете никога у Кини, било би вам тешко да склопите више послова.

    Понуде за спајања и преузимања су мање у Кини, а ЕЦМ и ДЦМ имају истакнуто место. То значи да бисте радили прилично мање времена радећи на сложеним моделима и техничким аспектима преузимања и преузимања. То на крају значи да се ваша техничка способност инвестицијског банкара никада не би подударала са колегама у Лондону или Њујорку. Али били бисте прилично добри у грађењу односа и прислушкивању мреже.

    Радити 100+ сати рада недељно уобичајено је за аналитичаре. Али клијенти схватају вредност викенда и као резултат тога, викенда имате неко време застоја где се можете подмладити и припремити за следећу исцрпљујућу недељу. Такође морате пуно путовати и требали бисте знати како се дружити, јер за то ће бити довољно могућности.

    Такође погледајте глобално културу инвестиционог банкарства.

    Плате инвестиционог банкарства у Кини

    Један од главних разлога због којих инвестиционо банкарство у Кини није превише атрактивно за тражиоце посла је низак платни разред. Када су стране инвестиционе банке изградиле своје канцеларије у Кини, почеле су да плаћају локалну стопу. Као резултат, плате постају много мање него што су исплаћене у Њујорку или Лондону. И то је постало норма.

    Али ствари се почињу драстично мењати. Инвестиционе банке у Кини схватају да је за задржавање више ресурса важно исплатити позамашне плате најбољим талентима. Тако су ЈП Морган, Морган Станлеи, УБС почели да плаћају око 80.000 - 100.000 америчких долара годишње. Чак су и неке бутик банке такође почеле да исплаћују исте плате.

    Међутим, локалне банке / хартије од вредности тек треба да исплате бољу плату. Они плаћају око 20.000 до 30.000 РМБ годишње, што је 40.000 до 60.000 УСД годишње.

    У поређењу са основним, бонус није сигуран. У неким годинама можете добити огроман бонус, а у другим готово не. А понекад је бонус много већи за јуниоре који су директно радили на договорима.

    Погледајмо цифру зарада које су исплаћивале кинеске инвестиционе банке и глобалне инвестиционе банке у Кини -

    извор: ефинанциалцареерс.цом

    Инвестиционо банкарство у Кини - могућности изласка

    За разлику од САД-а, могућности изласка из инвестиционог банкарства у Кини су мање. Чини се да људи не напуштају инвестиционо банкарство тек након 2-3 године рада. Али то могу и чине обично када добију прилику да промене свој профил каријере.

    Ови банкари имају једну доминантну могућност изласка, а то је прелазак на приватни капитал. Разлог због којег људи обично не пребаце каријеру на приватни капитал након неколико година је тај што их често унапређују и пружа им се могућност да заузимају вишу позицију у инвестиционим банкама.

    Такође, прочитајте глобалне могућности изласка из инвестиционог банкарства.

    У крајњем случају

    Инвестиционо банкарство у Кини се прилично разликује од осталих делова света. Ако желите да се обележите у кинеским инвестиционим банкама, све што требате су две ствари - прво, уверите се да желите да изађете на кинеско тржиште, а друго, похађате врхунски универзитет / колеџ.

    Ако ове ствари добро успију, можете ићи на неколико сјајних пракси и на крају ће све пасти на своје место.

    Остали чланци који би вам се могли свидети -

    • Најбоље инвестиционо банкарство у Малезији
    • Најбоље банке у Уједињеном Краљевству
    • Инвестиционо банкарство у Аустралији
    • Инвестиционо банкарство у Индији
    • Инвестиционо банкарство у Хјустону
    • <