Како се користи функција адресе у програму Екцел? (са практичним примерима)

Функција адресе у програму Екцел

Адреса адреса у екцелу користи се за проналажење адресе ћелије и вредност коју ова функција враћа је апсолутна, то је уграђена функција, ова функција има два обавезна аргумента, што је број реда и број колоне, на пример, ако користимо = Аддресс ( 1,2) добићемо излаз као $ Б $ 1.

Синтакса

Ред_број: Да ли је број реда који се користи у референци на ћелију: Ред_број = 1 за ред 1.

Цолумн_Нум: Да ли је број колоне који се користи у екцел адреси референце ћелије: Цол_нум = 2 за колону Б.

Абс_нум: [опционално] То је референтни тип. Ако је овај параметар изостављен, подразумевано реф_типе је постављено на 1. Апсолутни број може имати било коју од следећих вредности у зависности од потреба појединаца:

Абс_ВалуеОбјашњење
1Апсолутно референцирање.

На пример $ А $ 1

2Релативна колона; апсолутни ред

На пример 1 УСД

3Апсолутна колона; релативни ред

На пример $ А1

4Релативно референцирање.

На пример А1

А1: [Опционално] Референтни стил је коришћење А1 или Р1Ц1. Ако је овај параметар изостављен, подразумевано тип је постављено на А1.

Име листа[опционо] То је име листа који ћете користити у екцел адреси ћелије. Ако је овај параметар изостављен, тада се у екцел адреси ћелије не користи име листа.

Како се користи функција адресе у програму Екцел? (са примером)

Овде можете преузети овај образац функције функције адресе овде - образац функције функције Екцел

У наставку разматрамо све могуће случајеве који би се могли догодити током рада са функцијом АДРЕСА. Прођимо кроз дати случај употребе

  1. Прво запажање из снимка где су ред = 1 и колона = 4 и адреса екцел функције могу се преписати у поједностављеној верзији као Адреса (1,4) што даје резултат као $ Д $ 1.
  • Параметри Апсолутни број је подразумевано подешено на 1 и референтни тип је постављено на 1 (тј. тачно) када ови параметри нису експлицитно дефинисани. Дакле, резултат има образац апсолутне адресе са именом реда и колоне (тј. $ Д $ 1).
  • Ево, $ Д означава Апсолутну колону (4) и $1 означава Апсолутни ред (1).
  1. Размотрите случај реда 5, овде Ред = 5, колона = 20 & Аб_нум = 2 и адреса екцел функције могу се преписати у поједностављеној верзији као Адреса (5,20,2) што даје резултат као Т $ 5.
  • Параметар референтни тип је подразумевано постављено на 1 (тј. тачно) када параметар није експлицитно дефинисан. Дакле, резултат има образац апсолутне адресе само према реду (5 УСД) и релативној колони (Т).
  • Ево, Т. означава релативни ступац и $5 означава Апсолутни ред.

  1. Сада размотрите ред случаја 7 одоздо, радни лист, овде преносимо све аргументе функције Аддресс Аддресс Екцел, укључујући и опционалне.
  • Прослеђени аргументи: ред = 10, колона = 9, Аб_нум = 4, А1 = 1, Лист_наме = Пример1.
  • Адреса Функција Екцел се може преписати у поједностављеној верзији као АДРЕСА (10,9,4,1, ”Пример1”) ово даје резултат као Пример1! И10.
  • Како је параметар Апсолутни број постављен на 4, то резултира релативном референцом. (И10)

До сада смо видели како се референца на ћелију може извести помоћу функције адресе у Екцелу, али шта ако нас занима вредност сачувана у екцел адреси ћелија. Како можемо добити стварну вредност путем референце. Функција Индирект помогла би нам у горе наведеним питањима.

Формула индиректне функције

Референца: Је ли референца на екцел адресу ћелије

Реф_типе: [опционално] Да ли је логичка вредност која специфицира стил референце, Р1Ц1 -стиле = Фалсе; А1-стиле = Тачно или изостављено.

Прослеђивање адресе помоћу индиректне функције

Табела у наставку приказује даљи пример у коме помоћу функције ИНДИРЕЦТ можемо добити вредност за референцу на ћелију прослеђену у индиректној функцији.

Прођимо кроз прво запажање, Адреса = $ Д $ 3. Препишите функцију као индиректну ($ Д $ 3).

Вредност присутна у узорку података, Д3 ћелија је Математика што је исто као резултат индиректне функције у Б3 ћелија.

Размотримо још један пример где је референтни тип стила Р7Ц5 за ово морамо поставити тип Реф_ на Фалсе (0) како би функција адресе могла читати референтни стил.

Ствари које треба напоменути

  • Функција АДРЕСА се користи за креирање адресе од датог броја реда и колоне.
  • У зависности од потребе, поставите параметар Абсолуте на једно од следећег
    • 1 или изостављено, апсолутна референца
    • 2, апсолутни ред; релативна колона
    • 3, релативни ред; апсолутна колона
    • 4, Релативна референца
  • Не заборавите да поставите други параметар, тј. Референтни тип функције ИНДИРЕЦТ на нулу или нетачно када је Референтни стил Р1Ц1 тип.