Употреба програма Екцел | Списак 12 најважнијих примена госпође Екцел

Листа 12 најважнијих важних примена програма Мицрософт Екцел

Постоји пуно употреба екцела и листа се наставља, али овде смо навели неке од важних употреба Мицрософт екцела за покретање ствари за почетнике.

 1. Дођите до брзих износа
 2. Анализа и тумачење података
 3. Доста формула за рад са подацима
 4. Организовање и реструктурирање података
 5. Филтрирање података
 6. Анализа циља
 7. Флексибилан и лак за употребу
 8. Приступ на мрежи
 9. Изградња контролних табли
 10. Интерактивне табеле и графикони
 11. Динамичке формуле
 12. Аутоматизација кроз Екцел

Хајде сада да детаљно разговарамо о сваком од њих заједно са примером -

1. - Дођите до брзих износа

Добијање свеукупног или укупан зброја је чест задатак, тако да Екцел пружа брзи збир бројева помоћу опције Аутоматски зброј. На пример, погледајте доле наведене податке у екцелу.

Горе имамо месечне бројеве, па да бисте добили брзи зброј у ћелији Б7 једноставно притисните тастер пречице Ауто Сум АЛТ + = знак.

Као што видите, уметнуто је СУМ функција у Екцелу, притисните тастер Ентер да бисте добили резултат.

Ето, горе имамо брзи укупан број.

# 2 - Анализа и тумачење података

Прорачунска табела садржи податке, па је доношење одлуке која стоји иза података оно што доносиоцима одлука треба да донесу одлуке које су виталне у пословном свету. Дакле, када су подаци доступни у програму Екцел, можемо користити функције функције МС Екцелс, као што су заокретна табела и формуле, за брзу анализу података и брзо и ефикасно тумачење бројева.

# 3 - Доста формула за рад са подацима

МС Екцел долази са мноштвом уграђених функција за рад са подацима. У Екцелу постоји 450+ функција, па су ове функције категорисане као „Финансијска, Логичка, Текстуална, Датум и Време, Претраживање и Референца, Математика и Триг, Статистичка, Инжењерска, Коцка, Информациона и Веб.

# 4 - Организовање и реструктурирање података

Не можете добити податке који су спремни за употребу, тако да помоћу Екцел-ових алата можемо да организујемо податке, а заправо можемо да их реорганизујемо према потребама корисника.

# 5 - Филтрирање података

Помоћу опције Филтрирање у програму Екцел можемо филтрирати одређене податке из броја редова података. Не може се применити само филтер једне колоне, већ можемо применити филтер на више колона како би се подударали са више критеријума за филтрирање података.

# 6 - Анализа циља

Када је циљ постављен и у одређеној фази пројекта можда ћемо морати да прегледамо то постигнуће. Дакле, користећи екцел можемо пратити све те ствари и такође идентификовати шта треба учинити у преосталим корацима да бисмо постигли жељене циљеве.

# 7 - Флексибилан и усер-фриендли

Када упоредите МС Екцел са осталим прорачунским табелама, МС Екцел ће вам бити релативно пријатан и довољно флексибилан да одговара потребама корисника. Треба започети одговарајућу обуку да бисте започели ствари у екцелу.

# 8 - Интернет приступ

Не све време када га радимо ван мреже, па неке податке треба дохватити и са веб локација на мрежи. Можемо увозити податке из „МС Аццесс датотеке, текстуалне датотеке, са веба, са СКЛ сервера, из КСМЛ увоза података“ итд ... Дакле, добијање података до екцела није ограничење.

# 9 - Изградња контролних табли

Када се прича која стоји иза података чита крајњим корисницима, можда ће желети да те сажете резултате виде у приказу једне странице, тако да помоћу МС Екцел-а можемо да направимо контролне табле које могу да испричају приче у приказу једне странице. Не само да можемо да направимо контролну таблу, већ је чини и интерактивном.

# 10 - Интерактивне табеле и графикони

Графикони и графикони могу привући пажњу корисника, тако да помоћу МС Екцел-а можемо направити интерактивне графиконе и графиконе који ће причу испричати боље од самих збирних табела.

# 11 - Динамичке формуле

Када се примене екцел формуле, можемо их учинити динамичним, тако да када опсег података добије сабирање или брисање, наше формуле одмах приказују ажуриране резултате.

# 12 - Аутоматизација кроз Екцел

Коначно, када пређете на напредни ниво МС Екцел-а, можда ће вам досадити свакодневне рутинске радове у Екцелу, у том случају можемо аутоматизовати извештаје у Екцелу помоћу језика кодирања ВБА.