Аналитичар узајамног фонда | Комплетни водич за почетнике

Опис посла аналитичара узајамног фонда

Аналитичар узајамног фонда односи се на особу која врши истраживање тржишта или анализу тржишта, квантитативну и квалитативну анализу узајамних фондова, прегледавајући финансијске извештаје различитих ентитета како би својим клијентима пружила савете за доношење здравих инвестиционих одлука.

Многи финансијски стручњаци користе се за финансијско моделирање, инвестиционо банкарство и профиле приватног капитала. Али ако желите да се истакнете и добро разумете тржиште капитала, можете се издвојити у маси и одлучити да наставите са једном од најуноснијих финансијских опција за каријеру. Да, добро сте погодили. Говоримо о аналитичару узајамних фондова.

Разлог због којег вас подстичемо да испробате ово (под условом да то желите) је тај што постоји трзавица на тржишту за прави таленат. Постоји више од 200 компанија за управљање имовином (АМЦ) које имају хиљаде узајамних фондова. Али они нису довољно квалификовани појединци да се уклапају у рачун.

Па, шта вам треба да бисте постали аналитичар узајамног фонда?

Као аналитичар узајамног фонда, радили бисте под управником узајамног фонда и били бисте одговорни за истраживање и анализу тржишта, тако да менаџери фондова могу доносити добре одлуке о улагању за клијенте.

Сада је аналитичар узајамних фондова полазна тачка, а не крај. Ако имате амбицију и тежњу за растом, у наредним годинама можете постати менаџер узајамних фондова.

Добро звучи?

образовање


Сложили бисте се да квалификовани аналитичар узајамног фонда треба да има образовну квалификацију да би се пласирао у велике или мале компаније. Дакле, ево листе образовања које можете да смислите ако бисте желели да постанете аналитичар узајамног фонда. Али, упамтите, ваш фокус би увек био да сазнате више о узајамним фондовима.

  • Први критеријум да бисте били аналитичар узајамних фондова почетног нивоа је да имате диплому из финансија или сличне дисциплине. То значи да ако сте дипломирали економију, рачуноводство, порез, анализу инвестиција или финансије и рачуне, спремни сте за почетак. Али не заустављајте се на томе. Јер да бисте додали већу вредност својој организацији, морате да додате већу вредност себи.
  • Па идите и на мастер студије. Ако магистрирате из финансија или МБА из финансија (то је боља опција), третираћете се као квалификованији за позицију аналитичара узајамног фонда. Сада бисте МБА пронашли у сваком кутку. Покушајте да направите МБА из познате Б-школе како бисте се истакли.
  • Можда се питате шта још можете учинити. Ево договора. Ако можете да радите ЦА уз МБА из финансија, то би постало смртоносна комбинација. Више би вас волели од ваших вршњака.
  • Претпоставимо да имате жељу да не запнете у аналитичара узајамних фондова. Шта би ти урадио? Пре свега, ако имате МБА из финансија од познатог института и компаније ЦА, добро је да одете као аналитичар узајамног фонда. Ако желите да ускоро постанете менаџер фондова са неколико година искуства, морате да положите ЦФА или ЦФП испит. Ове ознаке ће вам помоћи да се истакнете ако желите да будете управник узајамног фонда у року од неколико година.

Дали смо листу онога што можете учинити. Ваш посао је да унапред планирате своју каријеру, тако да када будете требали да одважите постанете спремни.

Одговорности за посао


Образовање је предуслов. Али морате знати детаљне одговорности за посао да бисте имали идеју о томе шта треба да радите. Ево одговорности које морате да носите као аналитичар узајамног фонда.

Прво, разговарајмо о примарним одговорностима, а затим ћемо разговарати о томе шта још треба да урадиш.

Примарне одговорности

  • Пре свега, морате прегледати финансијске извештаје које су рачуновође фондова припремили за инвестиционе и друге фондове.
  • Такође морате да водите рачуна о прегледу дневних промена цена, што значи да треба да надгледате прилагођавања нето вредности имовине (НАВ) за велика средства.
  • Морате да извршите и дневни преглед живе ограде. То значи да треба да надгледате откуп и девизне ставке које су рачуновође фондова за инвестиционе фондове заштитили.
  • Такође морате прегледати дневне или месечне активности трговања за инвестиционе фондове.
  • Велики део ваших одговорности био би да преиспитате детаљну анализу усаглашавања тржишне вредности која се врши између података организације и књиговођа у фондовима. Такође је потребно извршити детаљно усаглашавање портфеља стања и девизних курсева у свим комплексима фондова.
  • Морате да извршите квалитативну и квантитативну анализу узајамних фондова попут рангирања шема, истраживања, приписивања учинка итд.
  • Такође треба да пишете извештаје и нацрте колона да бисте разговарали о средствима.
  • Морате да наставите да померате свој хоризонт да бисте сазнали више о индустрији узајамних фондова, разним тржишним секторима и породицама фондова.
  • Између осталог, морате бити у стању да сагледате широку слику дугорочне инвестиционе стратегије, тако да сви финансијски саветници, руководиоци маркетинга и људи који доносе одлуке могу јединствено радити на постизању заједничког циља.
  • Такође морате да се координирате са истраживачким тимом фонда да бисте могли да добијете најбоље могућности улагања и ризик који је њима својствен. Зато што морате да имате солидну базу података о истраживањима која такође садржи препоруку и закључак о фонду.
  • Од вас се такође захтева да се придржавате инвестиционих политика компаније да бисте потенцијалним клијентима могли да препоручите опције узајамних фондова.
  • На крају, морате бити у току са најновијим трендовима на тржишту узајамних фондова да бисте могли да побољшате своју стручност и да бисте могли да помогнете својој фирми да повећа профит.

Постоје и неке друге одговорности о којима треба да се бринете. Ево их -

  • Морате подржати пружаоце услуга фонда.
  • Такође је потребно припремити разне извештаје о процени и извршити провере процене.
  • Често ћете можда морати да преузмете одговорност као појединац уместо да добијете надзор управника фондова. У том случају морате да седите са управником фонда или особом која вас може водити и разумети шта очекују од овог радног места. А онда се придржавајте онога што он / она каже.
  • Такође ћете морати да одржавате везу са глобалним добављачима услуга.

Ово су радне обавезе које треба да обављате. Сада погледајмо скупове вештина које су вам потребне да бисте могли ефикасно да обављате ове одговорности.

Потребни скупови вештина


Постоји укупно осам скупова вештина које су вам потребне да бисте могли да обављате горе наведене дужности попут рок звезде. Погледајте ових осам вештина и ако желите да постанете аналитичар узајамног фонда, покушајте да порадите на њима -

  • Чврсто знање о основама рачуноводства: Рачуноводство је први корак ка било којој уносној финансијској позицији. Да, рачуноводство и финансије се разликују по важности, али рачуноводство је део финансија. У овом случају, такође, морате имати солидно рачуноводствено знање. Морате да знате како да прегледате биланс стања, како да направите анализу односа, како да саставите биланс успеха и извештај о новчаном току. Без ових основа нећете моћи да извршавате одговорности попут прегледа финансијских извештаја које су припремили рачуновође фондова.
  • Познавање узајамних фондова и тржишта капитала: Ово је очигледно. Како бисте желели да будете аналитичар узајамних фондова, морате знати све о узајамним фондовима, њиховим тржиштима, индустрији, који доноси добре приносе и зашто. Морате детаљно да разумете и разумете сваки кључни индикатор како бисте могли да помогнете менаџеру фонда да створи исти.
  • Звучна аналитичка вештина, образложење и оријентација према детаљима: Као што видите у одговорностима на послу, главни део ваших активности био би преглед различитих изјава и графикона. Ако нисте добри са бројевима и немате оријентацију на детаље, можда ћете пропустити важне детаље који ће касније вашу компанију коштати много више. Зато морате развити приказ пиксела (оријентација према детаљима), као и способност анализирања извештаја, извештаја и графикона.
  • Јаке вербалне и писане вештине комуникације: Многи момци из финансија игноришу овај део. Али ако желите да будете аналитичар узајамног фонда, морате да развијете јаке вербалне и писане вештине комуникације да бисте могли да пишете извештаје, колумне аутора и креирате посебне извештаје за посебне захтеве клијената. Можда ћете морати да имате посла са клијентима преко телефона или лицем у лице. Ако немате вербалне и писане вештине, било би вам тешко да наступите на свом максималном нивоу.
  • Велико знање о напредном екцелу: Значај екцела у професионалном свету не може се превише нагласити. То већ знате. Али само екцел неће успети. Морате бити мајстор напредног екцела да бисте могли да обављате све своје радне обавезе.
  • Снажна етика тимског рада: Радили бисте у окружењу у којем би сви били међусобно зависни. Без ослањања једни на друге не би се постигао заједнички циљ, тј. Задовољство клијената. Зато треба да се ослободите индивидуалног ега и да будете фокусирани на заједнички циљ како бисте могли да преузмете значајну улогу у постизању жељеног циља.
  • Предузимање адекватних мера за ублажавање ризика: Клијенти који би у највећој мери зависили од вас и вашег тима требало би да буду опслужени на начин да се њихови ризици сведу на минимум. Стога требате умањити ризике на свим нивоима и марљиво проучити сваки документ како бисте смањили грешке. Такође вас треба ажурирати са предлозима за улагање, портфељем и могућим закључцима.
  • Прецизност и тачност: Ово је тајна ове трговине. Не можете бити савршени у свему, али ваш циљ треба да буде тежња ка што већој тачности и прецизности коју можете постићи.

Ако желите да будете квалификовани аналитичар узајамних фондова, горњих осам је обавезно. Треба да се потрудите да бисте их развили.

Компензација


Ово је најуноснији део. Разговарајмо о надокнади аналитичара узајамног фонда.

Накнада коју бисте добили као аналитичар узајамног фонда зависила би од вашег искуства. Да ли сте нови дипломац? Или имате неколико година искуства у другој домени финансија? Или сте неколико година радили као аналитичар узајамног фонда? За сваки случај би плата била другачија.

Ако сте у САД-у, онда би плата била драстично другачија. Просечна годишња зарада аналитичара узајамних фондова у САД износи око 65.000 до 75.000 америчких долара годишње

Ако имате 1-2 године искуства као аналитичар у финансијама, у Индији бисте могли да зарадите око 5-6 лара годишње. Ако имате више искуства (више од 5 година), можда ћете добити око 10-15 ИНР годишње, у зависности од организације са којом радите.

Поред аналитичара узајамног фонда


Многи од вас би желели да буду више од аналитичара узајамних фондова. Да, можеш бити. Постоје одређене ствари којих се морате придржавати -

  • Морате имати најмање 10-12 година искуства као аналитичар узајамног фонда.
  • Морате имати складиште знања о инвестицијама, заједничким фондовима, тржиштима капитала и рачуноводству.
  • Спремни сте да се носите са већим бројем одговорности и директно служите клијентима који вреде велику мрежу.
  • Ово није обавезно, али ако га имате, ништа не би било тако. Требали бисте се квалификовати за ЦФА или ЦФП како бисте имали довољно алата да се носите са додатним одговорностима као менаџери узајамних фондова.

Као менаџер узајамног фонда, ваша главна одговорност била би да уложите новац инвеститора у вредне инвестиције попут акција, обвезница и других финансијских инструмената. Морате радити као појединац, а такође и на периферији других аналитичара и књиговођа, који ће вам доставити податке потребне за коначни позив.

Посао менаџера заједничког фонда је ужурбан, али сви у тиму би вас поштовали и имат ћете велику аутономију за своје искуство у заједничком фонду.

У крајњем случају


Сада знате шта треба да знате да бисте постали квалификовани аналитичар узајамних фондова. Све што сада треба да урадите је да предузмете прве кораке. Ако сте студенти финансија, требало би да сазнате више о узајамним фондовима и можете да се упишете на мастер студије из финансија или МБА из финансија. Ако тежите, планирате и предузмете акцију, циљ није далеко испред вашег досега.