Приватни капитал у Дубаију | Зараде | Култура | Послови | Излази - ВаллСтреетМојо

Приватни капитал у Дубаију

Како цео свет доживљава Привате Екуити у Дубаију? Да ли је Дубаи прикупљао милијарде како би задовољио жеђ тржишта? Да ли фондови приватног капитала редовно излазе? Може ли неко као потенцијални кандидат да сања да ради у приватном капиталу у Дубаију?

У овом чланку ћемо истражити сва горе наведена питања и покушаћемо да пронађемо одговоре за свако од њих.

Погледајмо редослед чланака -

    Тржиште приватног капитала у Дубаију - Преглед

    Према Тхе натионал.ае, тржиште приватног капитала у региону МЕНА (Блиски Исток и Северна Африка) се бори, али ипак су могућности за инвестирање порасле много.

    Још 2008. године тржиште приватног капитала на Блиском истоку имало је оптимизам, али последњих година јавна тржишта надмашују и имају превише резултата.

    Најизазовније питање на приватном капиталном тржишту Дубаија је изненадно постојање многих, многих приватних власничких друштава. С једне стране, повећале су се могућности за инвестирање; с друге стране, мало је критичних тачака попут негативног геополитичког окружења, сталних промјена цијена нафте и смањења државне потрошње.

    Упркос свим изазовима, очекује се да ће регион МЕНА бити један од најбрже растућих региона на свету гледајући просечан годишњи раст БДП-а (тј. 4,1%).

    Највећа снага овог региона је Дубаи који је био једна од најбрже растућих економија на свету. У 2014. години предвиђа се да ће БДП Дубаија износити 107,1 милијарду америчких долара, са стопом раста од 6,1%. Чак је до 2014. Кина постала највећи међународни трговински партнер.

    Кад се све ово види, може се закључити да ће тржиште приватног капитала у Дубаију расти без обзира на политичка и економска питања и изазове у годинама које долазе. А можда ћемо у року од једне деценије бити сведоци потпуне ревизије тржишта приватних капитала у Дубаију.

    Приватни капитал у Дубаију - нуде се услуге

    Услуга које нуде приватне власничке компаније је мало ако их упоредимо са европским и америчким тржиштем ПЕ. Како је обим средстава низак, врсте услуга су такође различите.

    Приватне власничке компаније у Дубаију у основи нуде три различите услуге. Погледајмо их -

    • Услуге саветовања и удруживања: Како је обим средстава низак, односи на дубајском тржишту ПЕ су све. Услуга саветовања и удруживања ЈП предузећа у потпуности је прилагођена што решава све финансијске проблеме купаца. Од структурирања дуга, капитала и међуспратних трансакција до пружања саветодавних услуга, предузећа ПЕ у Дубаију су увек добро опремљена. Такође имају јаку везу са врхунским банкама, финансијским институцијама итд. У Дубаију.
    • Услуге расподеле средстава: Приватне капиталне компаније у Дубаију су усредсређене на регион Блиског истока и Блиског Истока и зато увек траже све боље могућности за улагања. Од настанка тока посла до проналажења и прислушкивања инвеститора, ЈП компаније знају како да направе рез. Потенцијални инвеститори које ЈП компаније у Дубаију увек траже су пензијски фондови, осигуравајуће куће, приватне канцеларије, државни фондови, велике породице и друге финансијске институције под ГЦЦ (Савет за сарадњу у Заливу).
    • Услуге капиталног саветовања: У овом случају, приватне компаније у Дубаију су углавном усмерене на индијске компаније које би желеле да прошире своје пословање на Блиском Истоку и у Африци. Због тога се баве великим пословима спајања и преузимања и било којом врстом аквизиције или партнерства. Заједно са индијском групом компанија, ПЕ компаније у Дубаију такође траже мале компаније у Дубаију и на Блиском Истоку које желе да неорганско прошире своје пословање.

    Списак водећих компанија са приватним капиталом у Дубаију

    Чак и ако је удео ПЕ-а прилично мршав, Дубаи је постао средиште инвестиција приватног капитала. Погледајмо најзначајније послове које су извршиле водеће приватне компаније у Дубаију -

    • Гулф Цапитал: Гулф Цапитал, ЈП компанија са седиштем у Абу Дабију, прикупила је свој највећи фонд приватног капитала од 750 милиона америчких долара у 2014. Овај појединачни посао катапултирао је укупну имовину Гулф Цапитал-а на 3,3 милијарде америчких долара. Гулф Цапитал је тражио послове у области инфраструктуре, логистике, енергије и потрошача.
    • Главни град Абраај: Једна од највећих ПЕ компанија у Дубаију је Абраај Гроуп која је основана 2002. године и тренутно има укупну имовину од 10 милијарди америчких долара. Такође има више од 300 запослених који раде за њих. У априлу 2015. само је ова група закључила уговор од 990 милиона америчких долара, што је подсахарски фонд Африке. У јулу 2016. године прикупио је 526 милиона америчких долара за улагање у Турску.
    • Итхамар Цапитал: Итхмар Цапитал је основан 2005. године, а седиште ове фирме је у Дубаију. Може се похвалити покривеношћу широм земаља Заливског савета за сарадњу (ГЦЦ). Већ је инвестирала и управљала са преко милијарду америчких долара у капиталу. Пратио је око 270 милиона америчких долара послова из залива ПЕ.
    • ЦедарБридге партнери: Ово је једна од највећих фирми за ПЕ на Блиском Истоку. Тренутно је сваки посао у који ова ЈП фирма инвестира најмање 2 до 20 милиона америчких долара по трансакцији. Има стручност углавном у здравству, малопродаји и образовању. ЦедарБридге покрива Блиски Исток, Северну Африку, Кипар и Турску.
    • НБК Цапитал Партнерс: Ово је још једна запањујућа компанија за приватни капитал на Блиском Истоку која је уложила преко 875 милиона америчких долара у приватни капитал. НБК Цапитал има седиште у Дубаију, а такође је присутан у Кувајту и Турској. Главни фокус ове фирме је да открије профитабилне могућности улагања на средњем тржишту МЕНА-е, а свака трансакција је обично у распону од 10 до 60 милиона америчких долара. Примарна индустрија на коју се фокусира су сектори и компаније вођени потрошачима који могу да расту аквизицијама или органским путем.

    Приватни капитал у Дубаију - процес регрутације

    Будући да се тржиште приватног капитала у Дубаију још увек развија, шансе за почетна радна места у приватном капиталу и даље је лако добити. Многе приватне капиталне компаније извирују аналитичаре почетног нивоа са локалних колеџа и универзитета. Они су или студенти постдипломских или постдипломских студија који би желели да оставе траг на тржишту приватних капитала.

    Обично следећи поступак предузимају приватне инвестиционе компаније у Дубаију како би регрутовале професионалце који се баве приватним капиталом (осим извора са универзитета и института) -

    • Слање биографије и пропратног писма: Први корак је заиста прелиминарни. Све што треба да урадите је да посетите веб локацију циљане приватне компаније где желите да радите. Затим сазнајте детаље о контактима за ХР / каријеру. И пошаљите свој животопис и пропратно писмо на тај ИД е-поште. Уверите се да је ваш животопис дугачак само једну и две странице и пун „лингоса“ приватног капитала. У случају пропратног писма, покушајте да буде минималистички.
    • Ужи избор за интервјуе: Можете да схватите колико се животописа и пропратних писама подноси приватним фирмама! Дакле, само 5-10% свих пријава улази у ужи избор и позива се на интервјуе. Да бисте осигурали да се ваш животопис и пропратно писмо уђу у ужи избор, обавезно прочитајте упутства дата на страници „каријера“ на веб локацији те приватне компаније. Иначе можете поново провјерити опис посла и прилагодити га свом искуству и доказима.
    • Вођење интервјуа: Следећи круг је интервју. За највеће приватне компаније у Дубаију, обично се регрутује агенција за запошљавање. Агенција за запошљавање узеће ваш први интервју како би утврдила да ли сте заиста способни за тај посао или не. Ако се савршено подударате с тим послом, морате ићи на други круг интервјуа. Током другог круга са вама ће разговарати партнер и адвокат приватне компаније и можете очекивати неколико техничких и неколико питања о типу личности. С обзиром на то да су зараде у приватном капиталу много веће од већине послова у Дубаију, морате бити најбољи у групи да бисте стигли до последњег круга. У последњем кругу седећете са представником високог представника и генералним директором приватне компаније. И врло мало најбољих кандидата ће бити изабрано за посао.
    • Провера за референцу: У Дубаију се приватни уговори склапају на основу односа. Будући да се тржиште ПЕ у Дубаију још увек развија, ако можете да се умрежите и изградите односе са партнерима, сарадницима ЈП предузећа, то би вам помогло да напредујете током интервјуа. Имати референцу или две на крају интервјуа помаже вам да преговарате о плати у складу са вашим жељеним распоном.

    Приватни капитал у Дубаију - Култура

    Најважнији део тржишта приватних капитала у Дубаију је укључивање жена на највише високе положаје. Дубаи Привате Екуити компаније схватају да ће им различитост мушкараца и жена дугорочно помоћи да успеју.

    Добра вест је да су у великој мери били успешни; бар бројеви то говоре. Према удружењима МЕНА за приватни капитал, 18% виших руководећих тимова у том сектору су жене. Ово је запањујући подвиг у поређењу са Азијом, Северном Америком и Европом. Према Прекину, жене у истом сектору у Азији су око 11,8%; у Северној Америци 11%; а у Европи 9,7%.

    У децембру 2012. године, кабинет Уједињених Арапских Емирата прогласио је да компаније и агенције морају да укључе жене у свој одбор директора као обавезне.

    Култура рада у дубајским фирмама за ПЕ је невероватна. А то је можда због чињенице да жене не заостају у заузимању важних улога у фирмама за физичко васпитање.

    Плате приватног капитала у Дубаију

    Банкарска и финансијска индустрија у УАЕ одржава узлазни тренд од 2013. Године 2013. многе банке и финансијске институције концентрисале су се на корпоративно управљање како би се заштитиле од регулатора; ипак, постоје неки озбиљни показатељи раста. На пример, у периоду од 2013. до 14. године општи индекс финансијског тржишта Дубаија повећао се за 78,1%.

    У 2014. години, према извештају Морган-а МцКинлеи-а, основна зарада у УАЕ повећала би се за 6-8% пошто је дошло до повећања животних трошкова и раста закупнина. Погледајмо бруто зараде професионалаца у приватном капиталу у УАЕ -

    извор: морганмцкинлеи.ае

    Као што видите што више растете у искуству, и ваша плата се пропорционално повећава. Као аналитичар ћете зарадити око 18.000 до 25.000 АЕД. А како будете више расли, на крају ћете постићи слатко место од 130.000 до 150.000 АЕД месечно.

    Погледајмо сада плату професионалаца у приватном капиталу у 2016. години, а затим ћемо упоредити податке дане у 2014. и у 2016. години -

    извор: резиме.ае

    Ако упоредимо плату главнице капитала и капитала - капитал у 2014. и 2016. години, видећемо да се опсег зарада није много променио. То значи да можемо јасно рећи да је 130.000 до 150.000 АЕД тачка засићења одакле би плата ретко расла. Међутим, примање плате у распону од 130.000 до 150.000 АЕД није мала ствар на било који начин.

    Приватни капитал у Дубаију - могућности изласка

    Како постоје бројни излази из фондова приватног капитала, тржиште рада је увек променљиво. На тржишту приватног капитала мање је стабилности.

    Ако тренутно започињете са приватним акцијским тржиштем, можете потражити друге опције након 2-3 године рада. Можете се пребацити на профил некретнина, инвестиционог банкарства или корпоративних финансија. У општим финансијским профилима, можда ћете наћи већу стабилност од тржишта приватних капитала.

    Међутим, ако имате више од 8 година искуства, нема разлога да постојите јер сте се већ етаблирали као основни професионалац у приватном капиталу. Након више од 8 година искуства, достићи ћете барем ниво партнера у приватним фирмама. Штавише, имали бисте мање могућности за излазак јер би било више препрека за улазак у друге домене финансија.

    У крајњем случају

    Тржиште приватних капитала у Дубаију још увек није стабилно, али постоји оптимизам да ће ово тржиште у развоју расти и постати једно од најатрактивнијих одредишта за инвеститоре широм света.

    Остали чланци који би вам се могли свидети -

    • Култура приватног капитала у Русији
    • Могућности изласка из приватног капитала у Индији
    • Шта је приватни капитал?
    • Инвестиционо банкарство у Дубаију
    • <