Како генерисати баркод у програму Екцел? (са примерима корак по корак)

Екцел бар код

Бар кодови су генерално кодови који могу да читају само машине, у основи су то редови и траке који су кодови за знакове, цртични кодови у Екцелу су фонтови који представљају знакове које пружамо, у Екцелу по дефаулту немамо доступан ниједан фонт за баркодове, морамо да инсталирамо засебан фонт како бисмо користили баркодове у Екцелу од треће стране.

Бар-код је машински читљив код који ће бити у унапред дефинисаном формату тамних трака и празних простора који се поставља на малопродајне објекте, идентификационе картице итд. За идентификацију одређеног производа, броја, особе итд. То је начин за кодирање информације у визуелном обрасцу које машина може да прочита. Баркод у Екцелу се може створити помоћу баркод фонта са листе фонтова. Да бисмо добили могућност различитих екцел фонтова с баркодом, требали бисмо га инсталирати са дафонт веб сајт.

Како генерисати баркод у програму Екцел? (Корак по корак)

Погледајмо како можемо генерирати бар код у Екцелу за различити код који укључује бројеве и слова:

Корак 1: Преузмите листу фонтова баркодова кликом на опцију за преузимање као што је приказано на горњој слици. Отворите фасциклу која је преузета и пронаћи ћемо везу за инсталирање фонтова баркодова као што је приказано доле:

  • Корак 2: Такође можемо приступити различитим врстама бар кодова кликом на бар код како је приказано доле:

  • Корак 3: Када кликнемо на остале опције бар кода, као што је приказано на горњој слици, можемо видети остале фонтове који су доступни за бар кодове на следећи начин:

Примери

Овде можете преузети овај предложак за баркод Екцел - образац за баркод Екцел

Пример # 1 - Стварање цртичног кода користећи фонт „Цоде39“ баркод

Погледајмо како можемо да генеришемо бар код у Екцелу помоћу фонта „Цоде39“ узимајући неколико вредности за претварање у бар код.

Цоде39 је уобичајени бар код који се користи за разне налепнице као што су инвентар, значке и индустријске примене. Овај знак се састоји од бројева 0-9, великих слова А-З, размака и неколико симбола попут. $ / +%.

Претпоставимо доњи број наведен за ставке / производе као што је приказано доле:

Изнад је списак предмета који се налазе у малопродајној продавници и њихов код према власнику малопродаје да би створио бар код како би га скенирао. Код се састоји од бројева које треба створити за бар код. Уверите се да је формат кода у тексту.

Како ћемо генерисати цртични код према фонту Цоде39, фонт бисмо требали преузети са веб везе о којој је раније било речи, као у наставку:

Инсталирајте „Цоде39“ са горњег линка.

Стил фонта „Цоде39“ можемо видети на листи фонтова након што га инсталирамо, затворимо и поново отворимо екцел. На листи можемо видети следеће:

Сада повежите ступац са бар кодом са ступцем кода, а затим промените фонт колоне „Бар Цоде“ у „Цоде39“.

Бар кодове можемо визуализовати на следећи начин:

Овде можемо посматрати бар кодове за кодни број производа и можемо повећати величину бар кода према нашој погодности ради боље визуализације повећањем величине фонта.

Пример # 2 - Стварање бар-кода помоћу фонта „Барцоде“

Погледајмо како можемо да генеришемо бар код помоћу фонта „Барцоде“ узимајући неколико вредности за претварање у бар код.

Претпоставимо да имамо списак предмета за радњу. Ове ставке имају неки код и морамо да га претворимо у баркод, али овде смо добили код који укључује и нумерички и абецедни као што је приказано испод:

Обавезно форматирајте кодове у ТЕКСТ формату. Требали бисмо преузети фонт, тј. „Барцоде“ са веб локације дафонт, и инсталирати исти као доле:

Као и када инсталирамо фонт баркодова, можемо приметити да ће се то одразити на листи фонтова на екцел листу.

Сада повежите ћелију са бар кодом са ћелијом кода и претворите је у бар код одабиром фонта „Барцоде“ са листе фонтова у Екцелу.

Бар кодове можемо визуализовати на следећи начин:

Овде можемо посматрати бар кодове који такође имају број на дну кода, а код је алфа-нумерички и можемо повећати величину бар кода према нашој погодности ради боље визуализације повећањем величине фонта.

Пример # 3 - Стварање бар-кода помоћу фонта „Цоде128“

Цоде128 је још један тип фонта за претворбу бар-кода у екцелу, а то је линеарна симбологија велике густине која кодира бројеве, текст, као и читав 128 АСЦИИ скуп знакова (од АСЦИИ 0 до АСЦИИ 128). Цоде128 садржи 106 различитих образаца баркодова, што зависи од тога који се скупови знакова користе.

Претпоставимо да имамо код предмета за малопродају који је алфанумерички као доле:

Преузмите фонт „Цоде128“ са веб локације „дафонт“ и инсталирајте га.

Видимо да ће се „Цоде128“ појавити на листи фонтова екцел листова који се могу користити за претварање кода у бар код.

Као што је приказано на горњој слици, требало би да променимо фонт кода у „Цоде 128“ који је већ инсталиран на нашем рачунару.

Резултат ће бити цртични код датог кода, као што је приказано у наставку:

Горњи бар кодови су бар кодови фонтова „Цоде 128“ који ће се користити за скенирање. Величина цртичног кода се може повећати повећањем величине фонта ради боље визуализације.

Ствари које треба запамтити

  • Фонт са баркодовима треба преузети и инсталирати из различитих веб извора попут „дафонт“, „аутоматизација“ и тако даље.
  • Цоде39 не узима у обзир мала слова када га преузмемо и инсталирамо путем „дафонт-а“, али се лако кодира проширеним фонтовима који се налазе у пакету фонтова ИДАутоматион Цоде-39.
  • Бар кодови се користе у неколико апликација попут индустријских, малопродајних, медицинских центара и многих других који играју кључну улогу у лако скенирању производа са одређеним кодом.
  • Траке за другу врсту баркодова варираће у погледу ширине шипке и било које друге ширине у размацима између шипки, али неће бити исте као код осталих фонтова баркодова.
  • Постоје многи други фонтови за баркодове који су доступни у различитим веб изворима и пружа нам много опција које можемо изабрати према нашим захтевима.
  • Бар-код Цоде39 понекад се назива и кодом 3 од 9, који се најчешће користи међу осталим фонтовима цртичног кода и може га скенирати сваки скенер бар-кода. Ово може кодирати 26 великих слова, 10 цифара и 7 специјалних знакова.
  • Бар код кода 128 састоји се од цифара података, почетног знака, знака за проверу и знака за заустављање. Садржи 106 различитих образаца баркодова.