Комплетни водич за почетнике за овлашћеног менаџера богатства - ЦВМ испит

Цхартеред Веалтх Манагер

Глобално постоји више од 50.000 овлашћених менаџера богатства и они су раширени у више од 151 земље. ЦВМ је 1996. године основала ААФМ, Америчка академија за финансијски менаџмент.

Ова потврда је заправо врло добра ако потичете из позадине управљања имовином, расподјеле имовине и позадине управљања богатством. Ништа не може бити боље од овог курса да повећа вредност вашег животописа. Овај курс организују светски стручњаци за финансије и стандарде који нуде ексклузивне и сертификоване ознаке, заједно са овлашћеним и магистарским сертификатима кандидатима који су способни да испуне високе стандарде.

У овом чланку ћемо погледати матице и матице испитивања ЦВМ

    О ЦВМ програму


    Овлаштени менаџер богатства је ознака која је призната на глобалном нивоу или је можете назвати и глобалном ознаком. Људи који поседују овај сертификат могу да раде у земљи у којој желе да раде као ЦВМ. Садржај курса је комбинација индијског и међународног проницљивог садржаја који омогућава учесницима да стекну потпуно разумевање како индијске тако и међународне финансијске позадине.

    • Улоге посла: Менаџер портфеља и имовине, менаџер богатства, брокер, аналитичар тржишта, финансијски контролор, шеф финансија, приватни банкар итд.
    • Испити: На оба нивоа испита треба положити приближно 20 јединица, ниво 1 је ниво Фондације, што је двочасовни испит за 100 оцена; док ниво 2 укључује напредни ниво испита, ово је тросатни испит за 160 оцена.
    • Датуми ЦВМ испита: Можете одабрати да се појавите на овом прегледу у зависности од ваше флексибилности. То је мрежни испит и морате да се пријавите за исти, јер према вашој удобности постоје и расположиви датуми на мрежи.
    • Подобност: Да бисте постали носилац сертификата, минимална квалификација која вам треба је дипломац, морате бити дипломац да бисте се појавили или регистровали за овај курс за сертификацију. И што је најважније, потребно вам је одговарајуће трогодишње радно искуство да бисте се пријавили за сертификат овлашћеног менаџера богатства.

    Критеријуми за завршетак ЦВМ програма


    • Као што је поменуто у горњим белешкама, овај курс овлашћеног менаџера богатства подељен је на 2 дела који су ниво темеља, а затим напредни ниво. Основни ниво укључује преглед индијских и глобалних финансијских система, концепт и животни циклус управљања богатством, мерење улагања у управљање богатством итд. Ова тема покрива теме основног нивоа
      • Док други ниво који је напредни укључује теме као што су анализа капитала, стратегије управљања зајмовима и портфељем управљања дугом, напредно управљање богатством итд.
    • Први ниво је за 100 марака и траје 2 сата, а други ниво за 160 марака и траје 3 сата.     
    • Кандидат треба да је дипломац да би се регистровао за ову сертификацију
    • Поред образовања, кандидату су потребне и вештине као што су знање о производу, разумевање психологије клијента, управљање купцима, вештине продаје и меке вештине, разумевање финансијског тржишта и конкуренције, као и пословно разумевање.

    Зашто полагати ЦВМ испит?


    Страствени сте према управљању богатством, управо то треба да радите. Разумевање тржишне расподеле ресурса итд. Изузетно је занимљиво само за страствене људе. Да бисте наставили са овим сертификатом, потребна вам је љубав и посвећеност финансијама.

    1. ЦВМ побољшава ваше потенцијале за управљање богатством и портфељима за предузећа и појединце.
    2. Кандидати добијају најновије информације о индустрији и могућностима као менаџер богатства од значаја за свет. Уче динамику тржишта и иновације у финансијским производима у управљању богатством. Стекнувши увид у најбоље глобалне праксе у финансијској индустрији, они разумеју опције и проблеме у планирању богатства.
    3. Они развијају вештине у изградњи решења за управљање богатством за способност клијената. Они развијају стратегије и самопоуздање у пријатељским односима са купцима користећи пријатељски језик за изградњу чвршћих односа са купцима. Њихове способности стичу се стратешким и структурним процесима.
    4. Пријављивање за овај сертификат припремило је студентска размишљања тешка и практична оријентација и структура курса. Резултат овог курса је потпуно обучени менаџер богатства који је спреман за тврду индустрију управљања богатством.
    5. Управљање богатством једна је од најбрже растућих и високо плаћених каријера ових дана. Захтеви према студијама наводе да само Индија потпада под економије са најбржим растом на свету које имају приближно 200 000 породица које спадају у изузетно високу породичну категорију, међутим процењује се да ће у наредних неколико година земља порасти има више од 20000 овлашћених менаџера богатства и процењује се да ће нарасти до 50000 у наредних неколико година. То значи да сваки менаџер богатства може да ради са близу 50 високо вредних клијената, а то обезбеђује добру количину запослења и такође врло добар обим каријере.
    6. Професионалци који заиста желе да наставе своју каријеру у управљању богатством попут инвестиционих стратегија, управљања животним циклусом, међугенерацијског преноса богатства, управљања односима, финансирања понашања, алтернативних производа, процене вредности некретнина и глобалног опорезивања, овај сертификат је савршен јер одговара вашим захтевима и даје ваша каријера је подстицај за добар почетак или можда за поновно покретање да бисте постали већи.

    Формат ЦВМ прегледа


    ЦВМ испит ЦВМ И део, испит

    (Ниво фондације)

    Испит ЦВМ ИИ део

    ( Напредни ниво)

    Фокусира на Преглед индијског и глобалног финансијског система.

    Концепт управљања богатством

    Управљање животним циклусом Мерење повраћаја инвестиција у управљању богатством Инвестициона возила управљања богатством Управљање ризиком улагања у управљању богатством Индијски порески закони Правни оквири у управљању богатством Улога управљања богатством у банкарству

    Међугенерацијски трансфер богатства и пореско планирање

    Анализа капитала

    Употреба алтернативних производа у управљању богатством

    Употреба бихевиоралних финансија у управљању богатством

    Процена и анализа некретнина

    Управљање зајмовима и дугом

    Стратегије управљања портфељем Управљање односима од стране менаџера богатства

    Међународно опорезивање и планирање поверења Планирање управљања богатством

    Напредно управљање богатством

    Формат испита Онлајн испитОнлајн испит
    Проценат пролазности 50% оцена код свих испитаника без негативног оцењивања50% оцена код свих испитаника без негативног оцењивања
    Трајање 115 минута175 минута
     Датум испита Резервације направљене по вашој жељи, међутим, датуми прегледа падају између 10. и 20. у месецу.Резервације направљене по вашој жељи, међутим, датуми прегледа падају између 10. и 20. у месецу.

    ЦВМ И део, испит (ниво фондације)

    Темељни ниво Цхартеред Веалтх Манагер покрива основне основе управљања богатством које се баве различитим аспектима као што су инвестиционе стратегије, управљање животним циклусом, међугенерацијски трансфер богатства, управљање односима итд. Овај ниво покрива 10 јединица које су ове јединице Преглед индијских и Глобални финансијски систем, концепт управљања богатством, управљање животним циклусом, мерење приноса на инвестиције у управљању богатством, инвестициона возила богатства, управљање менаџментом, ризик од улагања у управљање богатством, индијски порески закони, законитости у богатству, улога управљања у управљању богатством, управљање банкарством , Међугенерацијски трансфер богатства и пореско планирање

    1. Сви ЦВМ испити су сви онлајн прегледи и нису писани.
    2. Да бисте очистили овај преглед, морате постићи најмање или најмање 50%; међутим, ова потврда не укључује негативне ознаке.
    3. Трајање овог испита је 115 минута
    4. Можете резервисати своје место кад год сте спремни; међутим, имајте на уму да ће датум прегледа бити било када између 10. и 20. сваког месеца.
    5. Образац испитивања нивоа темеља дат је у наставку.
    Ознаке за питања Број питања
    1 Марк30 питања
    2 Маркс15 питања
    4 Маркс10 питања
    Укупно 100 марака55 питања

    ЦВМ део ИИ испит (напредни ниво)

    1. Напредно овлашћено управљање богатством, односно ЦВМ, обухвата следеће јединице: Анализа капитала, Употреба алтернативних производа у управљању богатством, Коришћење бихевиоралних финансија у управљању богатством, Процена вредности и анализа некретнина, Управљање зајмовима и дуговима, Стратегије управљања портфељем Управљање односима од стране менаџера богатства , Међународно опорезивање и планирање поверења Планирање управљања богатством
    2. Сви ЦВМ испити су сви онлајн прегледи и нису писани.
    3. Да бисте очистили овај испит, морате постићи најмање или најмање 50%; међутим, ова потврда не укључује негативне ознаке.
    4. Трајање овог испита је 175 минута
    5. Можете резервисати своје место кад год сте спремни; међутим, имајте на уму да ће датум прегледа бити било када између 10. и 20. сваког месеца.
    6. Образац за полагање напредног нивоа дат је у наставку.
    Ознаке за питања Број питања
    1 Марк40 питања
    2 Маркс35 Питања
    4 Маркс15 питања
    Укупно 160 марака80 питања

    Накнаде за испитивање ЦВМ-а


    Као и сваки курс структуре накнада за ЦВМ, варијација је у врсти накнаде коју плаћате, заједно са разлогом због којег плаћате накнаду. Табела структуре накнада дата је у наставку за боље разумевање.

    Врста накнадеНакнада у УСД
    Котизација$400
    Накнада за прегледЗависи од места регистрације
    Ниво 1 плаћа се у тренутку регистрације$200
    Ниво 2$600
    Накнада за овјеру плаћа се након што кандидат одобри потребан испит$100
    Накнада за репрограмирање изузимајући материјал за студирање$125
    Накнада за преиспитивање без студијског материјала није доступна$200
    • Накнаду за ниво 1 потребно је платити у тренутку регистрације и након регистрације регистрација важи само 365 дана. Пре појављивања на испиту потребно је платити накнаду за испит нивоа 2.
    • Одштампани материјал за студију није доступан и; међутим, материјал за проучавање доступан је на мрежи.
    • Једном плаћена накнада се не враћа, а горња структура накнада не укључује порезе јер се порези разликују од земље до земље.

    (Напомена: Испит се не одржава у одређеном периоду или у одређеном временском интервалу, па стога пролазни проценат за овај курс није могућ. У ствари, испити се полажу у складу са погодношћу кандидата за кандидата да се може појавити на преглед сваког месеца)

    Стратегије за испит овлашћеног менаџера богатства


    1. Упознајте наставни план и структуру ЦВМ прегледа јер ће вам ово рећи и показати где треба започети и како започети.
    2. Планирање је изузетно важно пре него што започнете нешто ново, сада када су вам наставни план и програм и структура испита и материјали са курса потребни да бисте испланирали свој следећи корак од почетка учења за ову не тако лаку сертификацију. Ова потврда није тако лака како изгледа. Стручњаци кажу да је за студирање овог испита потребна посвећена припрема од 200 сати пред испит. Планирајте студирање у складу с тим.
    3. Важно је разумети врсте радова, па стога подузмите бројне лажне тестове који ће бити доступни на мрежи. Ово ће вам дати представу о питању питања на које ћете наићи током испитивања.
    4. Учите свакодневно разумевајући концепте, а не само памтећи свој материјал.
    5. О да, проучавајте само на одобреном или материјалима који се пружају на мрежи. Будући да вам неће бити послат ниједан чврсти текстуални материјал, мораћете или штампати материјал или ћете морати да учите на мрежи.
    6. Преузмите што више лажних испитних радова, потражите претходне испитне радове, ако је могуће решите их, то ће вам дати идеју о томе како се проводи тест. Решите их што је више могуће како бисте били сигурни да боље разумете и поштено поступате.
    7. Потражите савет од старијих или одељења у случају да сматрате да вам је потребна помоћ.
    8. Ревизија је веома важна, не заборавите ревизију, нити је требате игнорисати. Ревизија у последњем тренутку је ваш спасилац.
    9. Реците не паници, у случају паничних ситуација вежбајте вежбе опуштања које ће вам помоћи да боље учите, водите рачуна о свом здрављу једући, а добро спавање ће вам помоћи да будете бољи.