Улагања са малим ризиком - дефиниција, примери, повраћај

Шта су улагања са малим ризиком?

Улагања са малим ризиком су улагања која су сама по себи сигурнија од њихових колега. Акције су ниског ризика у поређењу са опцијама, обвезнице су ниског ризика у поређењу са акцијама, а трезорске обвезнице су ниског ризика у поређењу са корпоративним обвезницама.

Међутим, да бисмо дефинисали шта је низак ризик, морамо знати шта је ризик и како га квантификовати. Дакле, хајде да прво размотримо начине за дефинисање ризика, видимо како да га квантификујемо, а затим да погледамо неке инвестиције са малим ризиком.

Постоје бројни начини да се дефинише шта је ризик. Поједностављено речено - Ризик је нешто нежељено. У финансијама би то могао бити тренутак цене средства у смеру супротном од онога у који се инвеститор кладио.

Како верификовати портфолио улагања са малим ризиком?

Квантификација ризика је питање дефинисања циља инвестиције, а затим и врста ризика које она има. Узмимо инвеститора који улаже у акције; број ризика које он има су једноставни тржишни ризици, економски ризик, ризик од неплаћања предузећа итд. Постоје методе мерења за сваку врсту ризика. Најчешћи начин да се дефинише и квантификује ризик је да се користи као замена за мерење ризика. Варијанса је најчешћи начин да се опише шта је ризик. Комбиновањем свих ризика добијамо колики је укупан ризик инвестиције. У портфељ додајте све ризике и погледајте да ли су унутар профила ризика инвеститора - у овом случају, улагања са малим ризиком.

Погледајмо пример и погледајте неколико примера како бисмо могли да поступимо са њим.

Примери улагања са малим ризиком

Пример # 1 - Портфељ

Да бисмо погледали различите врсте инвестиција које улажу инвеститори, погледајмо портфеље два фонда. Оба ова фонда потичу из АКР капитала, једног од водећих светских менаџера фондова, којег је основао Цлифф Аснесс 1998. Тренутно своја средства додељују и диверзификују путем Алтернативе Инвестментс (за ризичне преузимаче), Глобал Аллоцатион (за средње ризичне - они који преузимају новац), акцијски фондови (за оне који преузимају средњи ризик) и фондови са фиксним приходима (за оне који преузимају мали ризик). Ако портфељ сваког од ових фондова рашчланимо на разуман ниво, можемо видети који су од њих ризична улагања, а који не превише ризична улагања.

Кад се све каже, мора се имати на уму да нема ризика без повратка. Економија каже да су тржишта ефикасна и да не постоји начин да неко без зараде оствари зараду од својих инвестиција. У случају да постоји неусклађеност вредности и цене средства, то се назива арбитража, а компаније се брзо на њега набаце и неутралишу арбитражу. У ствари, АКР цапитал има фонд намењен арбитражама.

АКР мала капица:

Ако погледамо њихово извештавање, одмах можемо видети да су оба фонда са малим капиталом лоше пословала у последњих годину дана. Ако сам био инвеститор који је уложио у ова средства пре годину дана, сада сам у горем стању него са оним што сам започео. Међутим, трогодишњи повратак је бољи.

То значи да је фонд био успешан у прве две године и да је у последњих годину дана изгубио много новца. Сваки од ових фондова има читав низ историје који се може проучавати. Овај фонд улаже у компаније са малим капиталом које нису традиционално велике и које су још увек у фази раста.

То чини компаније саме по себи ризичним и тешким за инвестирање. Отуда или велики или јадни повратак. Будући да врста фонда указује на то која су различита средства у која је АКР уложио, компанија не залази довољно дубоко да би описала све уложене компаније. То је из два разлога.

  1. Они су поверљиви
  2. Неко други може копирати стратегије.

Пример # 2

Фонд фиксног дохотка: Тражи укупан принос, који се састоји од повећања капитала и прихода.

Ако погледамо њихово извештавање, одмах можемо видети да су и средства уложена у обвезнице константно извршавана у последњих годину дана и више од почетка. Ако сам био инвеститор који је уложио у ове фондове пре годину дана, сада разумно нисам у стању него са оним што сам започео.

То значи да је фонд био успешан у последњих годину дана. Сваки од ових фондова има читав низ историје који се може проучавати. Ови фондови улажу у државне обвезнице, посебно попут државних записа, итд. То чини фонд мање ризичним од првог фонда који смо видели и који је лак за инвестирање.

Отуда повраћаји који леже око средње вредности, али не и преко крајности. Будући да врста фонда указује на то која су различита средства у која је АКР инвестирао, компанија не залази довољно дубоко да би описала све обвезнице у које је инвестирала.

Међутим, компанија наставља где је уложени новац. Кажу да држе 11% укупне имовине попут готовине и остатка у обвезницама. Такође користе следећи одломак да опишу како улажу.

„Процес започиње идентификовањем референтног универзума, а затим додавањем сектора ван референтних вредности (нпр. Глобалне државне обвезнице). Ово повећава ширину хартија од вредности које се користе за процену вредности. Унутар референтне вредности у владином и владином сектору, овај фонд настоји да дода вредност како избором државе тако и избором зрелости.

Једном када фонд идентификује свој модел портфеља, оптимизује се да би узео у обзир резултате за сваку од хартија од вредности, ограничења фонда (нпр. Максимални пондер издаваоца и земље) и очекиване трансакционе трошкове. “

Закључак

Способност инвестирања ствар је избора. Инвеститор може одабрати ризичну или ризичну имовину. Нискоризичне инвестиције су врста инвестиција које имају мали ризик - то је мали значај за тржиште и мала варијанса. То су, генерално, државне обвезнице развијених земаља попут САД-а, Немачке или Јапана. Улагања са малим ризиком сматрају се сигурнијима од генеричких улагања са високим ризиком. Међутим, што је низак ризик и што није објективно фиксна вредност, већ подложно уму инвеститора.