Банке у Луксембургу | Водич кроз 10 најбољих банака у Луксембургу

Преглед банака у Луксембургу

Мало ко би могао бити свестан да Луксембург представља водећи глобални финансијски центар познат по својој високо развијеној, стабилној и диверзификованој економији са банкарским и финансијским услугама које чине кључну компоненту његове макроекономске структуре. Могло би бити од интереса да консолидована банкарска актива премаши национални БДП ни мање ни више него 15,60 пута, што само по себи говори о значају банкарства за економију земље у целини. Да би се ствари поставиле у одговарајућу перспективу, Луксембург се појављује као други по величини центар инвестиционих фондова након никог другог осим самих САД.

Банкарски сегменти:

Од укупно 141 банке у Луксембургу до краја 2016. године, 137 има универзалну дозволу за банкарство, а четири преостале банке у Луксембургу имају дозволу за хипотекарне обвезнице.125 су стране финансијске институције које се састоје од 79 подружница и 46 филијала страних компанија. банке. Само 20 од ових 145 банака у Луксембургу су домаће, што би требало да буде довољно да се нагласи значај страних банкарских и инвестиционих активности у економији Луксембурга. Не би било наодмет напоменути да финансијски сектор чини најмање четвртину БДП-а.

Врхунске банке у Луксембургу

Погледајмо 10 најбољих банака у Луксембургу и упознајмо их детаљно.

# 1 - Социете Генерале Банк & Труст

Ово је једна од најбољих банака у Луксембургу. Банка је, послујући скоро 120 година у Луксембургу, првобитно основана као филијала Социете Генерале Алсациенне де Банкуе. Раније позната као Лукбанкуе Социете Лукембургеоисе де Банкуе СА, банка је 1995. године преименована у Социете Генерале Банк & Труст СА. Ова банкарска институција је позната по својим вишеструким специјалистичким услугама које укључују услуге хартија од вредности за институционалне инвеститоре и приватно банкарство у високо мрежне вредни појединци, осим услуга корпоративног финансирања у земљама ЕУ и другим деловима света.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР) на крају 2016. године: 42.187,9
  • Годишња нето добит или губитак (милион евра): 310,1

# 2 - Банкуе де Лукембоург С.А.

Банкуе де Лукембоург С.А. нуди широк асортиман за финансијске производе и услуге и постала је једна од највећих банака у Луксембургу, од професионалних банкарских услуга до управљања имовином дизајнираних да удовоље специјализованим потребама клијената, како у Луксембургу, тако и на међународном нивоу. Ова банка у Луксембургу између осталог укључује управљање инвестиционим фондовима, инвестиције на берзи, управљање портфељем и бављење инструментима тржишта новца. Банкуе де Лукембоург С.А банке у Луксембургу такође нуде читав низ услуга управљања богатством, као и приватне банкарске услуге. Подружница је Цредит Индустриел ет Цоммерциал.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 13.414,8
  • Годишња нето добит (2016): 63,1 милион

# 3 - БГЛ БНП Парибас С.А.

Основана 1919. године као Банкуе Генерале ду Лукембоург (БГЛ), постала је подружница БНП Парибас Фортис СА / НВ 2009. Банкуе Генерале ду Лукембоург (БГЛ) у Луксембургу нуди широк спектар финансијских услуга физичким лицима и предузећима и институционални инвеститори, од којих неки укључују банкарство са становништвом и предузећима, управљање богатством и корпоративно и институционално банкарство, као и низ међународних финансијских услуга како би се задовољиле различите потребе њихових купаца. Овај БГЛ БНП Парибас С.А банке у Луксембургу се могу похвалити дугорочним кредитним рејтингом А1 (виши и средњи разред) компаније Мооди'с, пружајући му конкурентну предност као глобални зајмодавац са репутацијом.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 33.933,3
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 185,4

# 4 - Банкуе ет Цаиссе д’Епаргне де л’Етат(БЦЕЕ)

Спуеркеесс на луксембуршком и Банкуе ет Цаиссе д’Епаргне де л’Етат

(БЦЕЕ) на француском језику, ова подружница државе Луксембург у стопостотном власништву основана је давне 1856. године. Ова банкарска институција позната је и по банкарству са становништвом и по приватним банкарским услугама прилагођеним индивидуалним потребама клијената. БЦЕЕ ужива дугорочни кредитни рејтинг од Аа2 (висок степен) према Мооди'с-у, представљајући банку као врхунску кредитну институцију.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 43.444,7
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 240,5

# 5 - Банкуе Интернатионале а Лукембоург С.А. (БИЛ)

Основана 1856. године, Банкуе Интернатионале а Лукембоург је најстарија приватна банкарска групација у земљи, која нуди низ малопродајних и корпоративних финансијских услуга, заједно са специјализованим приватним банкарским операцијама. Банкуе Интернатионале а Лукембоург банке у Луксембургу су у власништву Легенд Холдингс-а и владе Луксембурга са дугорочном кредитном оценом А3 (виша-средња оцена) Мооди'с-а.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 22.579,8
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 129,8

# 6 - Деутсцхе Банк Лукембоург С.А.

Деутсцхе Банк Лукембоург С.А. је подружница Деутсцхе Банк Актиенгеселлсцхафт, основане још 1970. године и релативно је нови додатак добро успостављеној банкарској индустрији ове земље. Специјализовани су за управљање приватним богатством, структурираним финансијама, прилагођеним решењима за кредитирање предузећа различитих величина и помажући финансијским посредницима, инвеститорима као и емитентима испуњавајући различите финансијске улоге.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 51.787,4
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 1.067,3

# 7 - УниЦредит Луксембург

УниЦредит Лукембоург С.А. основана је 1971. године. УниЦредит Лукембоург С.А банке у Луксембургу нуде читав низ финансијских и кредитних решења малим и средњим предузећима, заједно са структурираним финансијским услугама. Друга подручја фокусирања су трезор и пословне услуге, пружање решења за управљање имовином и развијање специјализованих решења за корпорације, клијенте за некретнине, као и деоничке фондове. УниЦредит Лукембоург је подружница УниЦредит Банк АГ.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 20.271,7
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 35,7

# 8 - Интеса Санпаоло Банк Лукембоург С.А.

Основане у Луксембургу 1976. године, банке Интеса Санпаоло Банк Лукембоург С.А. у Луксембургу функционишу као подружница Интеса Санпаоло Холдинг Интернатионал С.А. Банка је позната по томе што нуди персонализована решења у областима малопродајних и комерцијалних банкарских услуга. Ова банка такође задовољава различите потребе услуга инвестиционог банкарства, као и за своје клијенте. Раније је банка била позната као Социете Еуропеенне де Банкуе С.А., а тек у октобру 2015. године назив је промењен у Интеса Санпаоло Банк Лукембоург С.А.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 17.996
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 122

# 9 - НОРД / ЛБ Лукембоург С.А. покривена банка обвезница

Основана у граду Луксембургу 1972. године, НОРД / ЛБ Лукембоург С.А. Цоверед Бонд Банк нуди низ финансијских решења, производа и банкарских услуга у Луксембургу, Немачкој, Швајцарској, Сједињеним Државама и бројним европским земљама. Фокусиран је на издавање покривених обвезница и нуди читав низ услуга управљања валутама, између осталог продају и зајмове, Б2Б услуге клијентима, управљање рачунима и депозитима. Норд / ЛБ Лукембоург С.А. Покривена банка функционише као подружница НОРД / ЛБ Норддеутсцхе Ландесбанк Гирозентрале и своје име је променила у садашње у мају 2015. Раније је била позната као Норддеутсцхе Ландесбанк Лукембоург С.А.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 15.936,2
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 31.2

# 10 - ДЗ Приватбанк С.А.

Подружница ДЗ Банк АГ, ДЗ Приватбанк С.А., основана је у Луксембургу 1977. године и стекла је репутацију својим робусним банкарским услугама за приватне купце, као и за корпорације. Укључен је у активности на тржишту новца, као и у девизним трансакцијама и нуди бројне повезане услуге у складу са персонализованим потребама купаца. СЗ Приватбанк С.А. је раније била позната као ДЗ Банк Интернатионал С.А., а садашње име усвојила је тек у јулу 2010. године.

  • Укупно биланс стања (у милионима ЕУР): 15.913,7
  • Годишња нето добит (у милионима ЕУР): 11.3