ПЕ Банд Цхартс | Графикони фудбалског терена | Преузмите бесплатни образац

Графикони инвестиционог банкарства односе се на различите графиконе, графиконе, финансијске моделе или модел процене који помаже инвестицијским банкарским фирмама да направе различите анализе које се користе за његово функционисање, а различите врсте графикона инвестиционог банкарства укључују ПЕ графикон, ПЕ опсег, фудбалско игралиште графикон и графикон сценарија итд.

Графикони инвестиционог банкарства - Графикони фудбалског терена и ПЕ опсега

Мислим да је највећи поклон Дану Брицклину („оцу“ електронске табеле) и Билл Гатес за инвестиционо банкарство Човечанство је Екцел табеларни софтвер што омогућава аналитичару не само да креира финансијске моделе и моделе процене рок звезда, већ и помаже да своју анализу представи у неком сјајном сликовном формату (графиконима).

Уз ово, помислио сам, зашто не и водич о најпопуларнијем инвестиционом банкарству, Графикони у односу на графиконе. У овом чланку ћу размотрити следећи скуп графикона -

  Преузмите предлошке прорачунске табеле за све графиконе овде

  # 1 - ПЕ графикон

  Овај однос ПЕ у суштини је обрачун поврата: наводи колико ће година бити потребна да инвеститор поврати цену плаћену за акције. Графикони ПЕ (цена до зараде) помажу нам да разумемо процену вишеструку током времена. Уз остале једнаке ствари, приликом поређења цене две акције у истом сектору, инвеститор би требало да преферира ону са најнижом ПЕ. Ако нисте упознати са односима ПЕ, можете погледати овај основни чланак о процени релативних вредности.

  Шта је ПЕ графикон

  ПЕ графикон помаже инвеститорима да визуализују процену вредности вишеструку од акције или индекса током одређеног временског периода. На пример, доњи графикон ПЕ компаније која се зове Фоодланд Фарси приказан је током периода марта’02 до марта’07.

  Тумачење ПЕ карата
  • Историјски гледано, Фоодланд Фарси је трговао просечним ПЕ вишеструким 8,6к
  • Стандардна девијација ПЕ вишеструког означава нестабилност ПЕ вишеструког.
  • Напомињемо да је Фоодланд Фарси трговао у опсегу који је формирао Горња (дефинисано као Просек ПЕ + 1 Стд Дев = 12,2к) и Доњи (Просек ПЕ - 1 стд. Развој = 4,9к)
  • Примећујемо да је ПЕ вишекратник за период после јуна ’06 прешао горњу линију стандардне девијације означавајући већи вишеструки проценат.
  Зашто је то корисно?
  • Овај графикон је прилично користан јер пружа детаљне историјске процене у брзом и једноставном формату.
  • Да бисте протумачили такав графикон, може вам требати највише 30 секунди.
  Скуп података за ПЕ графикон

  Припремимо сада ПЕ графикон како је горе наведено. Молимо преузмите Овде се налази скуп података ПЕ графикона.Скуп података садржи следеће -

  • Датум
  • Историјске цене акција
  • Процена ЕПС-а (унапред) - Имајте на уму да ови подаци можда неће бити доступни на јавном форуму. Да бисте добили приступ таквим подацима, можете да користите Блоомберг, Фацтсет, Фацтива (све су верзије које се плаћају)

  Израда ПЕ графикона
  Корак 1 - Израчунајте однос ПЕ

  С обзиром да већ знамо цену деоница и термински ЕПС, израчунајте ПЕ однос деоница за сваки датум.

  Корак 2 - Израчунајте стандардно одступање ПЕ

  Израчунавање стандардне девијације је прилично једноставно у програму Екцел. Можете користити формулу СТДДЕВ за израчунавање стандардне девијације залиха. Не заборавите да користите апсолутне референце како бисте приказали иста стандардна одступања током датума.

  Корак 3 - Израчунајте просек ПЕ

  Израчунајте просечни ПЕ залиха користећи формулу ПРОСЕЧНО и такође користите апсолутне референце, јер просек података треба да остане константан током свих датума.

  Корак 4 - Израчунајте ГОРЊИ и ДОЊИ опсег.

  Израчунајте ГОРЊИ и ДОЊИ опсег помоћу следеће формуле

  • ГОРЊИ = Просечна ПЕ + стандардна девијација
  • ДОЊИ = Просечна ПЕ - стандардна девијација

  Корак 5 - Нацртајте графикон користећи следеће податке -
  1. Напред ПЕ
  2. Просек ПЕ
  3. ГОРЊИ
  4. ДОЊИ

  Корак 6 - Форматирајте графикон

  Ово је веома важно, јер форматирање заиста може победити ако можете да истакнете важна подручја и учините га интуитивнијим за разумевање.

  Као и ПЕ карте, такође можете да правите Графикон цене према књиговодственој вредности (П / БВ), ПЕГ граф, Цена продаји или Графикони цена тока готовине.

  # 2 - ПЕ табела опсега

  Шта је ПЕ Банд Цхарт?

  Као и графикон односа односа ПЕ, опсег ПЕ се такође израчунава из историјских односа ПЕ за сваку појединачну залиху / индекс. Линија исцртана од просечно највишег ПЕ формираће горњи ПЕ опсег, док ће просечно најнижи ПЕ чинити доњи ПЕ опсег. Средњи ПЕ опсег биће изведен из средње вредности горњег и доњег опсега.

   
  Тумачење табеле ПЕ опсега

  Горња табела се може тумачити на следећи начин

   • Тренутно линија цена (обојена у ЗЕЛЕНО) додирује максималну линију ПЕ опсега од 20,2к. То имплицира да се деоница тргује на максимуму ПЕ и можда је прецењена!
   • Горњи опсег одражава историјску максималну цену акције ако би се деоница трговала по свом максималном ПЕ. На пример, ако вратимо линију максималног ПЕ опсега до марта’02, открићемо да би се деоница трговала по Рс600 / - да је ПЕ у том периоду 20,2к
   • Такође, примећујемо да је залиха додирнула најнижи ПЕ опсег од 5,0к много пута у последњих 5 година. Означава идеалну прилику за куповину деоница.
  Зашто је ПЕ Банд Цхарт корисна?
   • Предност ПЕ опсега је његово узимање у обзир и основног фактора (тј. Профитабилности) и историјског обрасца трговања акцијама.
   • Употреба ПЕ опсега посебно је значајна за компаније које котирају на берзи и имају профитабилне резултате.
   • За акције са стабилном зарадом, њихова цена се креће унутар ПЕ опсега. Другим речима, цена акције у једној крајности тежи преласку у другу крајност унутар бенда.
   • Такође имајте на уму да се дијаграм ПЕ опсега разликује од графикона односа ПЕ, јер примећујемо да И-оса представља цену акције, а не вишеструку ПЕ.
   • Ова ПЕ табела опсега је ефикасна јер овај графикон може да означи и ПЕ опсеге (процену) и одговарајуће цене. Заједно са графиконима односа ПЕ, ово чини случај за преузимање захтева за процену залиха.
  ПЕ дијаграм опсега података

  Скуп података ПЕ-дијаграма не разликује се од оног који смо раније користили. У ствари, то је исто! Захтевамо следеће -

   • Историјске цене акција
   • Датуми
   • Проследи ЕПС
  Израда ПЕ табеле опсега
  Корак 1 - Израчунајте прослеђивање ПЕ за историјски скуп података

  Корак 2 - Израчунајте просек, максимум и минимум односа ПЕ

  Корак 3 - Пронађите подразумеване цене користећи следећу формулу

  Израчунајте подразумеване цене користећи доњу формулу

   • Цена (одговара просеку) = Просек ПЕ к (историјски ЕПС)
   • Цена (одговара максимуму) = Максимум ПЕ к (историјски ЕПС)
   • Цена (одговара минималној) = Минимални ПЕ к (историјски ЕПС)

  Корак 4 - Нацртајте графикон користећи следеће
   • Цена акција
   • Подразумевана просечна цена
   • Подразумевана максимална цена
   • Подразумевана минимална цена

  Корак 5 - Форматирајте графикон :-)

  Можете направити опсежне дијаграме за други скуп вишеструких вредновања као што су ЕВ / ЕБИТДА (Ентерприсе Валуе то ЕБИТДА), ​​П / ЦФ, итд.

  # 3 - Графикон фудбалског терена

  Шта је карта фудбалског терена?

  Понекад нам је лакше представити податке у плутајућим колонама или тракама у којима колоне (или траке) лебде у распону од минималне до максималне вредности. Испод је пример таблице са колоном за фудбалско поље.

  Тумачење табеле фудбалског терена (горе)
   • Подаци представљају фер процену (цена / удео) предузећа под различитим претпоставкама и методама процене.
   • Коришћењем ДЦФ-а процењује се да компанија износи 30 УСД по акцији (песимистички случај) и 45 УСД испод (најоптимистичнији случај).
   • Највећа поштена процена компаније је 50 УСД по акцији када се користи метода процене трошкова замене.
   • Међутим, најнижа фер процена је 20 УСД по акцији када се користи процена М&А Трансацтион Цомп.
   
  Подаци за фудбалску карту

  Претпоставимо да сте добили следећи скуп података. Податке у наставку желите да представите у најбољем могућем графичком формату.

  На таквим подацима могу бити различити начини прављења графикона; међутим, они можда неће пружити сјајан увид када направимо редован линијски графикон или тракасти графикон. Испод је приказ (лош) ових регуларних графова -

  Линијски графикон

  Проблем са овом представом је тај што је врло тешко интерпретирати ове податке.

  Графикон колоне

  Опет исти проблем да је врло тешко тумачити такве податке.

  Овим је сада лако схватити да је решење у томе да се плутајући стуб или тракасти графикон направе у екцелу.

  Изградња карте фудбалског терена
  Корак 1 - Направите две серије са минималним и опсегом.

  Прва серија представља минимум, а друга опсег (максимум-минимум). Погледајте испод две серије на којима креирамо наш графикон.

  Корак 2 - Изаберите табелу са сложеним колонама

  Тајна израде плутајућег графикона је ефикасна употреба графикона колона у екцелу избором „сложене табеле колона у екцелу“ помоћу две серије.

  Добићете доњи графикон.

  Корак 3 - Нека „минимални“ ступци буду невидљиви!

  Изаберите минималне траке ступаца (плава боја) и у горњем менију промените боју у „Без попуњавања. "

  Овим ћете добити доњи графикон.

  Корак 4 - Форматирајте графикон и учините га одличним!
   • Промените к осу да одражава методологију процене.
   • Уклоните легенде са десне стране (домет и минимум)
   • Промените боју шипки у складу са укусом боје (немојте правити колоне ружичастим; знате, то је инвестиционо банкарство!)

  # 4 - Графикони сценарија

  Шта су графикони сценарија?

  Понекад нам је важно да прихватимо чињеницу да схватамо да процена вредности није баш научни приступ. Зависи од претпоставки и сценарија. Иако вреднујемо залихе, током припреме финансијског модела можете направити другачији скуп претпоставки - пројектовање биланса успеха, биланса стања и новчаних токова. Иако нам је важно да узмемо најочекиванији случај док вршимо процену вредности, подједнако је важно да покажемо утицај различитих случајева, на пример шта ако пореске стопе опадају или шта ако се производња повећа више него што се очекивало итд. Ови сценарији се лако могу направити помоћу финансијских модела.

  За референцу можете користити следеће финансијске моделе -

   • Алибаба ИПО финансијски модел
   • Бок ИПО Финансијски модел

  Молимо погледајте доле пример графикона сценарија -

  Тумачење графикона сценарија
  • Одозго примећујемо да је основна процена акције КСИЗ 300 УСД
  • Графикони сценарија пружају нам додатне улоге о негативним странама у односу на следеће.
   • Ако се цена производа смањи, фер цена акције пала би за 17 долара.
   • Ако су корпоративни порези већи, тада би се поштена цена акција додатно спустила за додатних 28 долара
   • Ако цене сировина порасту, онда би се поштене цене залиха још више спустиле за додатних 25 долара.
   • Ако узмемо у обзир све песимистичне случајеве (догађај када се сва три негативна догађаја догоде заједно), тада би фер процена залиха пала на 230 долара по акцији.
  • Исто тако, додатне улазе можете пронаћи и нагоре - Ако узмемо у обзир све оптимистичне случајеве (више цене, већи порези и нижи трошкови сировина), фер цена залиха би се попела на 410 долара по акцији.
  Скуп података за графиконе сценарија

  Скуп података потребан за овај графикон приказан је у наставку. До доње табеле долази се након уноса нових претпоставки у ваш финансијски модел и поновног израчунавања поштене цене акција.

  Израда графикона сценарија

  Претпоставићемо да већ имате податке попут ових горе. Уз ово, погледајмо кораке који су укључени у изградњу Графикона сценарија -

  Корак 1 - Додајте две колоне Кс и И у скуп података (лукав и најважнији)
  • Овај графикон се надовезује на графикон фудбалског терена (бр. 3) који смо раније направили.
  • У овом случају поново користимо графикон са колоном у колони, где се И подаци слажу преко Кс података.
  • Поред тога, Кс скуп података чинимо невидљивим тако да добијамо плутајући И скуп података.
  • На пример, ако пажљиво посматрате графикон сценарија - негативни сценарио - Смањење цене приказује плутајуће видљиве податке од 17 УСД (подаци И), а одмах испод овог скупа података налази се невидљивих 283 УСД (Кс подаци).
  Корак 2 - Попуњени Кс и И скуп података треба да изгледа отприлике у наставку.
  Корак 3 - Припремите графикон наслаган у колону на два скупа података Кс и И

  Имајте на уму да не припремамо графикон на оригиналном скупу података. Припремамо графикон на конвертованом скупу података (Кс и И)

  Корак 4 - Учините Кс скуп података скривеним.

  Сакријте Кс скуп података одабиром колона и одабиром „Но Филл“ из опције Форматтинг у менију

  Корак 5 - Форматирајте графикон и будите сјајни!

  Закључци

  Као што смо горе приметили да може постојати различит графички приказ процене залиха. Примарни разлог зашто користимо такве графиконе је да се придржавамо уштеде времена за клијенте и направимо извештај о истраживању или књигу презентација уштедом времена и ефикасним документом. Пронаћи ћете четири врсте графикона процене у већини извештаја о истраживању брокерских кућа нивоа 1. Раније сам радио у ЈПМорган-у као аналитичар за истраживање капитала и открио сам да су графикон фудбалског терена и графикон сценарија најкориснији приказ за клијенте. Можете их користити и у Графикону анализе односа.

  Корисна пошта

  • Курс оперативног инвестиционог банкарства
  • Инвестиционо банкарство у Атланти
  • Питања о интервјуу за инвестиционо банкарство са одговором
  • Врхунско инвестиционо банкарство у Малезији

  Шта је следеће?

  Ако сте сазнали нешто ново или сте уживали у посту, оставите коментар испод. Јавите ми шта мислите. Пуно хвала и чувајте се.