Каријера управљања портфељем | Опис посла | Зараде | образовање

Пут каријере у управљању портфељем

Каријера управљања портфељем односи се на креирање инвестиционих портфеља за клијенте, а менаџер је одговоран за правилну структуру активе и пасиве и израду стратегије за најбољи повраћај инвестиција и мањи ризик тамо где каријера у управљању портфељем започиње одговарајућим знањем о истраживању капитала и финансијској анализи

Портфељ менаџери се могу назвати менаџерима инвестиција, финансијским аналитичарима, менаџерима имовине, менаџерима богатства итд. Они управљају читавом лепезом фондова и инвестиција попут хеџ фондова, узајамних фондова, пензијских планова, инвестиција са приватним компанијама итд.

Сада постоје два аспекта каријере портфолио менаџера. Један аспект је продајна страна, а други олакшавање правог аналитичког дела инвестиције. Професионалац који је заиста портфолио менаџер био би више усредсређен на аналитичку страну инвестиција него на продајну.

Опис посла менаџера портфеља

извор: заиста.цом

У овом одељку ћемо погледати опис посла менаџера портфеља. Ако их погледате, даћете вам јасну представу да ли је овај профил прави за вас.

  • Сврха портфолио менаџера Каријера: Стварна сврха портфолио менаџера је да помогну клијентима да постигну своје инвестиционе циљеве. Портфолио менаџери раде и са институцијама и са појединачним клијентима. Примарни задатак портфељ менаџера је да седи са својим клијентом и разуме шта клијенту треба, а затим сходно томе распоређује средства у праве могућности за инвестирање.
  • Изјава о инвестиционој политици (ИПС): За портфолио менаџере, ова једна изјава је прилично важна. Изјава о инвестиционој политици је документ који је створен да служи клијенту менаџера портфеља. Ова изјава такође делује као документ артикулисан кроз олакшавање и менаџера и клијента. У овом документу су циљеви и циљеви улагања клијента јасно наведени, а такође садржи стратегију менаџера портфеља, ниво толеранције на ризик, захтеве за ликвидношћу, како ће менаџер портфеља доделити средства различитим могућностима улагања итд.
  • Техничко вјештачење: Као што већ можете да схватите, без јасног разумевања тржишних услова, менаџеру портфеља било би немогуће да било шта предвиди или предложи својим клијентима. Због тога, ако желите да будете менаџер портфеља, ваша снага треба да буде техничко знање и детаљно разумевање финансијског тржишта.
  • Однос са клијентом: И на крају, али не најмање важно, сваки менаџер портфеља треба да има сјајне међуљудске и ефикасне вештине комуникације. Посао каријере менаџера портфеља захтева од менаџера да изгради срдачан однос са клијентом тако да клијент верује менаџеру портфеља. Ако менаџер портфеља нема могућност да наговори клијента да следи оно што она препоручује, стварна сврха неће бити задовољена.

Образовна квалификација менаџера портфеља

Прва која је направила каријеру портфељ менаџера је дипломирање из финансија, економије или пословања. Али на тржишту јаке конкуренције, само постдипломске студије неће бити довољне. Сваки менаџер портфеља мора да зна много више о финансијском тржишту него лидери компанија да би их могао наговорити да улажу у фондове који први сматрају потребним.

Због тога би сваки менаџер портфеља требало да изађе на ЦФА и ФРМ сертификат. Оба ова цертификата су прилично тешка и потребна им је напредна стручност да би се то очистило. Поред тога, портфолио менаџерима су потребне одговарајуће лиценце ФИНРА (Регулаторна агенција за финансијску индустрију) Серије 7 и Серије 66 према НАСАА-ином јединственом комбинованом испиту државног права, за куповину и продају хартија од вредности у име клијената и препоручивање могућности улагања.

Плата менаџера портфеља

Плате менаџера портфеља могу бити широке. И то у потпуности зависи од места фирме на тржишту, имовине којом управља фирма и могућности улагања са којима имају посла.

Према Паисцале.цом, просечна зарада портфолио менаџера је 84.054 УСД годишње. Распон плата је 51.000 до 141.000 америчких долара годишње.

Менаџер портфеља такође може у просеку да заради бонус до 25.000 УСД.

Закључак

Да бисте остварили каријеру менаџера портфеља, прво треба да имате способности за финансијско тржиште. Након дипломирања из финансија, економије или бизниса, можете отићи на праксу или две у цењену фирму. Тада вас фирма може апсорбирати као стално запосленог. Заједно са обављањем посла са пуним радним временом, требало би да попуните ЦФА и ФРМ сертификат. Извођење ових сертификата помоћи ће вам да се истакнете међу портфолио менаџерима и могли бисте да зарадите много бољу надокнаду на тржишту.