Мапа топлоте у програму Повер БИ | Водич по корацима за креирање мапе топлоте у програму Повер БИ

Мапа топлоте у повер би је врста технике визуализације података и једна је од визуализација у царини би, која се врши у царини, у којој се визуализација података користи за приказ густине било којих података на мапи, густина се приказује у различитим боје.

Мапа топлоте Повер БИ

Мапа топлоте је прилагођена визуелизација доступна у програму Повер БИ за приказ бројева података кроз презентацију или визуелно. Карта топлоте ће приказати највећу густину података на једном одређеном скупу подручја кроз тамно загрејану боју, а други ће имати исту топлоту као и највишу вредност.

У спортском подручју приказивање анализе путем мапе топлоте је најновији тренд. Ако играте крикет, они показују да ударачи воле омиљену зону ударања, узмете куглаш показују како доследно куглаш поставља лопту у једну одређену зону која му даје вицкет. Ако узмете тенис, у овом делу терена показују играча који се непрекидно итд.…

Испод је слика топлотне карте тениског терена.

Извор: //ввв.хавкеиеинноватионс.цом

Сада ћемо видети како да направимо мапу топлоте у визуелним приказима Повер БИ-а.

Како направити топлотну мапу у Повер БИ-у?

За израду мапе топлоте потребан нам је одређени скуп нумеричких података, испод су подаци о продаји у различитим градовима Индије.

Пошто је ово наш први покушај да направимо мапу топлоте, почнимо само са једноставним скупом података. Копирајте и налепите податке директно у Повер БИ или их можете копирати у Екцел датотеку, а затим увести у Повер БИ као референцу Екцел датотеке. Екцел радну свеску такође можете преузети са доње везе која се користи за овај пример.

Ову мапу топлоте у Повер БИ Екцел предлошку можете преузети овде - Мапа топлоте у предлошку Повер БИ Екцел

Директно сам отпремио податке у Повер БИ.

После овога можемо да направимо мапу топлоте, али немамо уграђену визуелизацију да бисмо је одмах користили, следите кораке у наставку да бисте преузели прилагођену визуелизацију.

  • Корак 1: Идите на приказ извештаја.

  • Корак 2: Дођите на таблу Визуализација, кликните на „Увези прилагођени визуелни приказ“ (три тачке на дну) и кликните на „Увези са пијаце“.

  • Корак 3: Ово ће нас одвести на веб страницу прилагођених визуелних слика ако сте већ пријављени у Повер БИ налог, или ће од вас тражити да се пријавите.

  • Корак 4: Користећи званични знак за идентификацију е-поште и одвешће вас на веб страницу.
  • Корак 5: У поље за претрагу унесите „Мапа топлоте“ и претражите, видећете повезане резултате претраге.

  • Корак 6: Кликните на дугме „Додај“, тако да овај нови визуелни приказ можемо да видимо под визуализацијом.

  • Корак 7: Кликните на овај нови визуелни снимак и поставићемо празну „мапу топлоте“.

  • Корак 8: Одабиром овог визуелног превлачења и испуштања колоне „Град“ у поље „Локација (ИД)“ и превлачења и испуштања колоне „Продаја“ у поље „Вредност“.

Сада имамо „Мапу топлоте“ спремну за употребу.

  • Корак 9: Сада избором мапе грејања дођите до опције „Формат“.

  • Корак 10: Под „Рендерер“ одаберите тип као „Хеат“, радијус „30“, непрозирност „0.9“ и измерите „Сум“.

После свега овога сада наша топлотна карта изгледа овако.

Једна занимљива ствар у вези са овом мапом топлоте је да на врху топлотне карте можемо видети легенду са различитим бојама са различитим продајним бројевима за те боје.

Коришћењем ових легенди у боји можемо лако прочитати мапу топлоте.

Направите мапу топлоте табеле у програму Повер БИ

Још један нови додатак категорији топлотне мапе је изградња „Мапе топлотне масе стола“. Ово такође није уграђени алат, па га требате преузети са веба.

  • Кликните на Додај и ово ће бити увезено у категорију Повер БИ визуелних елемената и то можемо видети на листи за визуелизацију.

  • Уметните празно „Табела мапе топлоте“.

  • Сада морамо повући и испустити колоне у одговарајућа поља. Превуците и испустите „Град“ у поље „Категорија“, а „Продаја“ у поље „И“.

Ово ће нам дати топлотну мапу стола као доле.

Као што видите, свака боја означава различите бројеве плоче. Применио сам форматирање за ову табелу, тако да то можете да урадите и у одељку „Форматирање“.

Белешка: Толико сам форматирао ову табелу, можете да преузмете датотеку Повер БИ Хеат Мап са доње везе и примените сваку технику форматирања како је примењено.

Ствари које треба овде запамтити

  • Мапа топлоте је прилагођена визуелизација у Повер БИ-у, тако да морате да је уметнете са тржишта.
  • Мапа топлоте Повер БИ гради визуализацију само на основу нумеричких вредности.
  • Са пијаце можете да преузмете другачију визуелизацију мапа топлоте.