Повер БИ контролна табла вс извештај | Топ 10 разлика и поређења

Разлика између Повер БИ контролне табле и извештаја

Контролна табла Повер би направљена је тако да визуализује податке на начин који резимира, док је извештај детаљан приказ података, Повер Би контролну таблу је лакше разумети, јер из извештаја може садржати неке сложене информације које неки корисници можда не разумеју.

Кључна разлика је у томе што Повер БИ Дасхбоард представља колекцију визуелних елемената који графички приказују причу попут графикона и графикона, заједно са карактеристикама за интеракцију са крајњим корисником, док је извештај обично детаљан сажетак великог скупа података према критеријуме даје корисник.

У овом чланку детаљно разматрамо разлике између њих двоје -

Повер БИ контролна табла наспрам извештаја Инфограпхицс

Погледајмо главне разлике између Повер БИ контролне табле и извештаја.

Кључне разлике

Кључне разлике између ове две су следеће -

  • Ниво информација: Извештаји се креирају на више страница, тако да су све врсте детаљних анализа и информација доступне уз „Извештаји“. Проверавамо извештаје.

    Контролне табле укључују само важне информације о великом скупу података које су кључне за брзо доношење одлука.

  • Интерактивност: Извештаји су уграђени у резаче и филтере, па ако збирна табела приказује једину месечну продају, додавањем поља категорије у резаче можемо одабрати сваку категорију појединачно и видети какав је учинак сваке категорије током месеци.

    Контролне табле можда немају ову интерактивност, у различитим табелама или визуелним приказима можемо видети месечне и категоријске вредности продаје, потребе корисника да погледају две различите табеле и пронађу разлике.

Повер БИ контролна табла наспрам упоредне табеле извештаја

ПредметиКомандна таблаИзвештај
Извор податакаКонтролне табле се граде на основу више табела података које су повезане на један или више начина.Извештаји се обично креирају из једне табеле скупа података без везе из других табела.
Број страницаКонтролне табле не смеју прелазити више од једне странице, оне увек приказују важне извештаје на самој једној страници.Извештаји су углавном уграђени у више страница.
ВизуализацијеКонтролне табле су увек концентрисане на увид у податке помоћу атрактивних визуелних слика, графикона, графикона итд.Извештаји нису концентрисани на део визуализације података, већ изгледа да креирају резиме странице.
ПредложакКонтролне табле немају постављени шаблон, на творцу је да визуализује податке у складу са потребама предузећа.Извештаји углавном имају постављени образац и према додавању брисања података, предложак ће креирати извештаје ако се формуле примењују из табеле података.
Резачи и филтериПошто су контролне табле ограничене на једну страницу, не можемо користити филтере и резаче.У извештајима податке можемо да филтрирамо и исечемо помоћу резача и многих опција филтрирања попут унакрсног филтрирања, филтрирања визуелног нивоа и филтрирања на нивоу странице.
Врста информацијаКонтролне табле могу садржавати само ограничене информације које су важне само крајњим корисницима.Извештаји нису ограничени на једну страницу, тако да могу детаљно да разбију сваку категорију извештаја на више страница.
Интерактивност читаоцаКонтролне табле су закачене за страницу тако да читач може само прочитати податке.Извештаји се креирају помоћу било које врсте филтера и резача тако да корисник може да ступи у интеракцију са скупом података.

Промене у визуелном обликуКонтролне табле су закачене за страницу, чак и ако се власник извештаја промени, то се неће одразити на страници.Извештаји се обично испоручују са скупом података, па ако читалац жели да промени визуелни тип, они се могу променити у било ком тренутку.
УпозорењаКонтролне табле могу створити упозорења на е-пошту када су испуњени одређени услови или критеријуми или када је ограничење пређено.Извештаји не могу да креирају упозорења на е-пошту када су испуњени одређени услови или критеријуми или када је ограничено ограничење.
Приказ скупа податакаНа контролним таблама не можемо да видимо изворне податке, јер читач добија само информације на једној страници.Извештаји могу детаљно да виде табеле, скупове података и поља података, тј. Сирове податке.

Закључак

То се своди на то какве информације захтева ваш орган за извештавање, ако желе да виде само сажетак једне странице, онда можете ићи са контролном таблом, ако управа жели да види све детаљне информације из података, онда треба да идете по извештаје .