Риппле вс Стеллар Цриптоцурренци | Топ 9 разлика (Инфограпхицс)

Разлика између таласа и звезде

Обоје Таласна и звездана су крипто валута у којој је Риппле основан 2012. године са профитном организацијом са главним мотивом олакшавања плаћања у финансијским институцијама и великим корпорацијама, док је Стеллар основан 2014. године за непрофитну организацију са главним мотивом олакшавања финансијске трансакције са ниским трошковима од особе до друге особе.

И Риппле и Стеллар напали су сектор крипто валута. Можда постоје неке сличности између њих, јер је обе крипто валуте суоснивач Јед МцЦалеб, а чини се да су њихово функционисање и технологија донекле исти. Али, обојица имају неке разлике.

  • Риппле је прво створен са једином сврхом да међународне трансакције учине јефтинијим и бржим. Иако је мрешкање почело да расте, привукло је пуно великих корпорација и финансијских институција.
  • Постао је толико популаран да неке корпорације озбиљно размишљају о коришћењу мрешкања за своје међународне трансакције. Касније се талас почео концентрисати само на велике корпорације и финансијске институције, остављајући појединачне трансакције иза себе.
  • Касније је Јед МцЦалеб почео да ради на звезди. То је непрофитни ентитет који је створен да исправи грешке и попуни празнине остављене таласањем.
  • Програм развоја звезда (СДФ) који је створио звезду, желео је да помогне личним трансакцијама, а његов циљ је био да обезбеди финансијску укљученост сиромашним појединцима.
  • Иако је звезда у почетку имала слично функционисање мрешкања, сложена структура натерала је програмере звезда да смисле другу врсту функционисања која више одговара њиховом производу.
  • Стеллар се сада веома разликује од таласа, јер је његово целокупно функционисање и програмирање промењено, а тренутна звезда има врло мало сличности са риплетом.

Риппле вс Стеллар Инфограпхицс

Погледајмо првих 9 разлика између мрешкања и звезданих.

Кључне разлике

  • Иако је риппле профитна организација којој је циљ да искористи прилику да заради више профита, стеллар је непрофитна организација која тежи да досегне више људи и помогне потребитима.
  • Риппле је врста крипто валуте која привлачи велике корпорације и финансијске институције пружајући им брз и сигуран метод међународне трансакције по знатно ниским трошковима. Стеллар је врста крипто валуте која привлачи трансакције од особе до особе и такође има за циљ да досегне што већи број људи.
  • Риппле користи софтвер затвореног кода који не даје приступ другима. Али звезда ради на софтверу отвореног кода који је доступан свима. Ово помаже људима да прилагоде софтвер према својим захтевима и користе га. Иако су људи у могућности да приступе звезданом софтверу, важни подаци и трансакције чувају се уз строгу сигурност.
  • Риппле је привукао многе финансијске институције и компаније да инвестирају, а скоро 200 људи, укључујући неке врхунске руководиоце врхунских компанија, уложило је око 100 милиона долара. С друге стране, звезда је привукла више предузетника и појединаца да улажу и скоро 20 људи је уложило у њу. Очекује се да ће се све више и више инвеститора придружити за племениту ствар.
  • Риппле је профитна компанија која има централизовани тип контроле где се одређене ствари увек раде њиховом вољом. Стеллар је другачији на овај начин јер користи децентрализовани тип контроле и самим тим нема таква ограничења.
  • Стопа инфлације таласа је дефлаторна, док звездана инфлација годишње износи 1%.

Риппле вс звездана упоредна табела

Основа за поређењеРипплеСтеллар
Основан2012.2014.
ТипПрофитабилна организација.То је непрофитна организација.
Углавном се користиРади олакшавања плаћања у великим корпорацијама и финансијским институцијама.За јефтине финансијске трансакције од особе до особе и за подизање сиромашних.
СофтверЗатворени извор.Отвореног кода.
Тип контролеЦентрализованија контрола.Децентрализована контрола.
Укупан број кованица100 милијарди.103 милијарде.
Коришћени консензусДоказ о исправности.Протокол звезданог консензуса.
УложиоСкоро 200 људи.Мали тим од око 20 људи.
ИнфлацијаДефлационарно.1% инфлације сваке године.

Закључак

Иако су обе крипто валуте, оне нису у директној конкуренцији једна другој. То је зато што су им циљана тржишта различита, као и њихово функционисање.

Идеја која стоји иза стварања ове две крипто валуте је служити већој публици уместо само ниши. Док мрешкање служи вишој вишој класи, великим предузећима, богатим појединцима, звездаш се брине о људима из средње и ниже класе.

Јед МцЦалеб је желео да створи две крипто валуте које служе потребама оба тржишта. Као резултат, један ће помоћи у промоцији власничког удела другог, а оба валовања у односу на звездане постаће главне крипто валуте на свету.