Оффсхоре инвестиције (значење, примери) | Предности Мане

Оффсхоре инвестиције Значење

Оффсхоре инвестиције су инвестиције које су смештене у земљи која није држава у којој инвеститор има пребивалиште. Ове инвестиције су популарне инвестиције, посебно међу инвеститорима који желе да искористе пореску предност на велике добитке инвестирајући у земље које опорезују земље.

Већина ових офшор инвестиција је обавезно легално евидентирати у земљи пребивалишта инвеститора; у супротном, инвеститори би се могли суочити са законским последицама због скривања ових података о улагањима од пореских власти. Уз помоћ таквог улагања, инвеститори могу смањити свеукупни ризик портфеља јер ће добити прилику да његов портфељ диверзификује и на међународном нивоу.

Примери офшор инвестиција

Неки од примера могу да укључују следеће:

# 1 - Офшор узајамни фондови

Када инвеститори не желе много да ризикују, онда се одлучују за узајамне фондове. Компаније са узајамним фондовима раде јер улажу од више људи, а самим тим се ризик шири међу свим инвеститорима.

# 2 - Ризични капитал

Више ризика више ће бити награда. Ризични капитал је једна од популарних инвестиционих прилика која има велики потенцијал за стварање профита, али у исто време највећа је у случају ризичног капитализма. Остваривањем улагања у иностранство може се зарадити велики број профита.

# 3 - Племенити метали купљени у мору

Улагање у ствари попут сребра, злата, платине итд. Које су драгоцене у иностранству. Вредност повезана са овим племенитим металима варира током времена, али они готово остају вредни када се држе у догледној будућности.

Предности офшор инвестиција

# 1 - Порез

Ове инвестиције нуде различите пореске олакшице, јер многе земље познате као пореске оазе нуде пореске подстицаје страним инвеститорима, што постаје најјача покретачка снага код већине инвеститора. Повољна пореска стопа у многим земљама дизајнирана је за промоцију здравог инвестиционог окружења, које помаже у привлачењу спољног богатства, као и за мале земље са мање становништва и са врло мало ресурса, привлачење инвеститора који могу уложити свој новац може драматично помоћи у повећању економска активност.

# 2 - Диверзификација инвестиција

Неке земље ограничавају улагања доношењем неких прописа због којих инвеститорима постаје тешко да улажу у заиста диверзификован портфељ. С друге стране, оффсхоре рачуни су генерално флексибилнији, што инвеститорима даје неограничен приступ да улажу на међународна тржишта и диверзификују своја улагања и управљају ризиком. Такође, шири спектар опција је доступан у офшор инвестицијама, пружајући инвеститорима шире могућности диверзификације.

# 3 - Заштита имовине

Помаже инвеститорима у заштити свог новца, јер је уз помоћ офшор инвестиција пренос имовине на правно лице које се налази изван сопствене државе могуће путем структура као што су трустови, корпорације или фондације. Нарочито је од велике важности за појединце који су подложни тужбама или су задужени са добрим износом новца, јер остаје сигуран за будуће генерације у случају да се појединцу нешто догоди. Дакле, делује као полиса осигурања.

# 4 - Тајност

Већина офшор јурисдикција нуди допунске погодности страним инвеститорима у вези са законодавством о тајности, а у случају кршења ове тајности или поверљивости, то ће имати озбиљне последице по прекршитеља. Попут поверљивих финансијских података појединца помоћи ће му у правилном управљању порезима на капиталну добит, приход и наследство.

Међутим, ова одредба о тајности не мора нужно значити да страни инвеститори могу тражити илегална кретања на међународном нивоу и не подразумева да јурисдикције присутне на офшор нивоу подстичу употребу илегалних активности; уместо тога, поверљивост пружа право које би свако требало да има у својим одлукама о инвестиционим одлукама.

Мане офшор инвестиција

  • Цена: Није лако лако успоставити инострани рачун, јер је у зависности од јурисдикције у коју се улаже потребан неки минимални износ за отварање рачуна. Такође, осим минималног износа, пре улагања у иностране инвестиције потребно је платити и правне таксе, накнаду за регистрацију рачуна итд.
  • Кретање валута: Постоји ризик од негативног кретања валуте у случају офшор инвестиција, јер то може смањити поврат улагања, па чак и супротставити се високим добицима.

Важне тачке

  • Пре него што инвестира, инвеститор треба да истражи и има знање о политичким и економским условима земље у коју изабрана кућа фонда планира да уложи новац.
  • Треба одабрати средства која дају велику изложеност глобалним могућностима, а не да буду специфична за поједину земљу.
  • Офшор улагање је углавном изван приступа многих људи и приступачније за најбогатије инвеститоре.

Закључак

Оффсхоре инвестиције пружају могућност инвеститорима који желе да инвестирају у земљи која није њихова држава пребивалишта. Нуди широк спектар различитих инвестиционих стратегија, што помаже инвеститорима који желе да уложе свој новац док капитализују предности које се нуде ван земље пребивалишта инвеститора, тј. Ван матичне земље инвеститора.

У данашњем свету инвеститорима су на располагању вишеструке могућности улагања, које нуде реномиране офшор компаније и институције, које су фискално исправне, законски и временски испитане и које помажу у стицању поверења инвеститора. У зависности од личне ситуације инвеститора, оффсхоре улагање инвеститорима може дати неколико предности, које укључују пореске олакшице, заштиту, заштиту имовине и тајност.