Топ 10 бутик инвестицијских банака | ВаллстреетМојо

Врхунске бутик инвестиционе банке

Бутик инвестициона банка концептуално се разликује од било које друге инвестиционе банке. Бутик инвестицијске банке обично раде на малим пословима. Они раде са средњим тржишним компанијама чији се приходи крећу у распону од милијарду долара. Већина бутик инвестиционих банака специјализована је за један од аспеката прикупљања капитала, реструктурирања, спајања и преузимања, реорганизација и корпоративних финансија. Види се да многа предузећа ангажују бутик инвестиционе банке да би ублажила своје финансијске проблеме. Разлози за запошљавање бутичних инвестиционих банака преко других су квалификовани појединци (више њих), нема шансе за сукобе и могућност да буду независни без обзира на то што добијају подршку од бутичних инвестиционих банака.

У овом чланку ћемо разговарати о врхунским бутик инвестиционим банкама на свету. Видећемо укратко о сваком од њих и које услуге пружају. Кренимо одмах.

Погледајмо сада детаље ових најбољих бутичних инвестиционих банака.

Аллен & Цомпани (Глобално саветовање о преузимањима и преузимањима - фокусирано на медије и забаву)


 • Банкарске услуге: Аллен & Цомпани је америчка приватна бутик фирма за инвестиционо банкарство специјализована за сектор медија и забаве. Основао га је Цхарлес Роберт Аллен, Јр. Након неког времена придружили су се његов брат Херберт А. Аллен, старији и Харолд Аллен. Сада је извршни директор Аллен & Цомпани Херберт А. Аллен, Јр. који зазире од јавности ; стога не одржава сопствену веб страницу. Постоје четири главна догађаја у историји компаније Аллен & Цомпани и њиховог пословања које треба поменути. 1973. године удео компаније Цолумбиа Пицтурес купио је Аллен & Цо. Касније је 1982. посао продат Цоца-Цоли, што је Аллену и Цо. донело значајан профит, као и Херберт А. Аллен, Јр., који је осигурао место у управном одбору Цоца-Цоле. 2004. године, током Гоогле-ове иницијалне понуде, Аллен & Цо. је био један од десет гаранта. У 2013. години Аллен & Цо. је такође био један од седам гаранта за почетну понуду компаније Твиттер Инц. У фебруару 2014. године, када је Фацебоок стекао Вхатсапп за 19 милијарди америчких долара, Аллен & Цо. је био Фацебоок-ов саветник.
 • Култура канцеларије / каријера: Култура у канцеларији била је прилично динамична у компанији Аллен & Цо., јер су се људи из свих сфера живота придружили компанији Аллан & Цо. Од бившег гувернера Небраске до бившег директора ЦИА, а такође су се и легендарни људи из бејзбола и кошарке придружили компанији Аллен & Цо. Сасвим је очигледно да Аллен & Цо. напредује на новим идејама из свих слојева људи и визуализује своје тренутно постојање као далеко богатија бутична инвестициона банка него што је то било раније.
 • Снага / слабост: Главна снага Аллен & Цо. су лични односи. И ово је кључ његовог успеха. Аллен & Цо. континуирано се ослања на људе попут Била Гејтса, Варрена Буффетта, Опрах Винфреи, Доналда Кеоугха итд.

Цовен (Глобално саветовање о преузимању и преузимањима - бутик)


 • Банкарске услуге: Цовен Гроуп је разнолика фирма за финансијске услуге која пружа алтернативно управљање инвестицијама, истраживањем и инвестиционим банкарством. Има два пословна сегмента - један је Рамиус ЛЛЦ који пружа алтернативна решења за управљање имовином глобалним клијентима, а други Цовен анд Цомпани, ЛЛЦ који се бави брокерско-дилерским сегментом. Цовен Гроуп се фокусира на пуно сектора. Ваздухопловство и одбрана, здравство, ИТ услуге, некретнине су неки од њих.
 • Култура канцеларије / каријера: Цовен Гроуп је једно од најпаметнијих места за рад. Они привлаче само најбоље таленте који могу да пруже резултате у своје две основне пословне групе. Они цене људски капитал више од било чега другог и разумеју како помагање у постизању појединачних циљева помаже обликовању организационе визије. Група Цовен такође подстиче различитост на радном месту, а такође наглашавају и веллнесс на радном месту.
 • Снага / слабост: Цовен група је банка за сваког инвеститора који жели да напредује у свом послу. Како је Цовен група диверзификована бутична инвестицијска банка која пружа услуге у толико много сектора, они су изабрани у односу на било које друге банке у разноликим пословима. Али постоји слабост ове снаге. Како се фокусирају на превише сектора, фокус на сваком сектору често се може проширити и изгубити квалитет услуге.

Перелла Веинберг Партнерс (Глобал М&А Адвисори - Бутик)


 • Банкарске услуге: Перелла Веинберг Партнерс је новија фирма у поређењу са осталим колегама. Избацује свој мото као „решавање нерешивог“ и доноси резултате. Главни фокус ове светске класе бутик инвестиционих банкарских фирми је на неколико области, наиме - спајања и преузимања, финансијско реструктурирање, стратешко саветништво, саветодавство приватног капитала и саветништво о структури капитала. Три најуносније трансакције Перелла Веинберг Партнерс су са Деутсцхе Борсе АГ, Суноцо ЛП и Деутсцхе Вохнен АГ. Сви послови су већи од неколико милијарди евра. Главни пословни фокус компаније је на потпуном задовољству клијента; на тај начин пружа невероватне услуге усмерене на купца.
 • Култура канцеларије / каријера: Уз одговарајућу бригу о изградњи индивидуалности, као и о култури организације, Перелла Веинберг Партнерс напредују у тренутку кризе. Циљ им је да се суоче са изазовима вишедимензионалним приступом и ефикасношћу изузетака у ономе што испоручују. Тако регрутују амбициозне људе који воле изазове и учинит ће све да се ствари догоде.
 • Снага / слабост: Снага ове фирме је њена јединственост и приступ усмерен на купца да се бави проблемима инвеститора. У саветодавном одбору фирме регрутовани су сви највиши људи на свету - од бившег председника и извршног директора компаније Нокиа до председника, сарадника ИХС Цамбридге Енерги Ресеарцх, итд. Главна слабост фирме је што је релативно новија од својих колега који може створити неке изазове због неискуства.

Лазард (Глобално саветовање о преузимању и преузимањима)


 • Банкарске услуге: Лазард је једна од најстаријих и најбољих инвестицијских бутик фирми на свету. Својим клијентима служи више од 167 година. Лазард наглашава финансијско саветовање и управљање имовином. У финансијском саветовању, они послују у спајању и преузимањима, структурирању капитала, прикупљању капитала и реструктурирању. Њихово уверење је да нам се клијенти враћају добро знајући да оно што могу пружити не би било могуће ни за кога другог из сличне домене стручности.
 • Култура / каријера у канцеларији: Култура Лазарда је разнолика. Служи у више од 40 земаља и има 42 канцеларије широм света. Има своје запослене из више од 70 земаља, што је доказ како је Лазард постао подстицај различитости у канцеларијској култури. Штавише, Лазард цени појединачне доприносе као и свеукупни исход који помаже Лазарду да одржи организациону усклађеност између својих запослених и своје визије.
 • Снага / слабост: Главна снага ове фирме је традиција и вредности које усавршава током година. Повезује историју финансијског саветништва и помаже им да виде већу слику боље од било кога другог у индустрији. Често кад не мисле о себи најбоље од свих са свим годинама искуства, постоји шанса за самозадовољство.

Ротхсцхилд (Глобално саветовање о преузимањима и преузимањима - бутик)


 • Банкарске услуге: Ротхсцхилд захтева да буду најнепристраснија и најкреативнија банка за рад. Пружају услуге стратешког и финансијског саветовања, укључујући реструктурирање. Они се баве свим пословима - од малих домаћих трансакција до великих прекограничних трансакција. Они такође имају одређени тим који се бави малим и сложеним трансакцијама; они то зову „Трансакција М.“
 • Култура / каријера у канцеларији: Ротхсцхилд је глобална фирма. Они запошљавају људе из више од 40 земаља, а овде ради око 2800 људи из свих ових 40 земаља. Њихова култура концентрише се на инклузивност, што је схватило врло мало фирми на земљи. Организације говоре о разноликом људском капиталу, али укључивање је врло стратешки и просветљени потез.
 • Снага / слабост: Ротхсцхилд није само фирма која подржава појединце у обављању њихових финансијских трансакција, већ је до сада подржала 335 добротворних организација. Ротхсцхилд има специјалистички тим за мале сложене трансакције; али нису толико добри у руковању великим пројектима као у малим пословима.

Еверцоре партнери (Глобални М&А саветник - бутик)


 • Банкарске услуге: Еверцоре Партнерс углавном нуди две услуге - прва је саветодавна услуга за инвестиционо банкарство која износи преко 2 билиона УСД у најављеним трансакцијама и укључује дезинвестирање и реструктурирање, спајања и преузимања, финансирање, јавне понуде итд .; друга су услуге управљања инвестицијама којима се управља преко 8 милијарди америчких долара, а укључује институционално управљање имовином, управљање фондовима приватног капитала итд.
 • Култура / каријера у канцеларији: Основне вредности Енцоре партнера су изврсност, искуство, интегритет и независност. Углавном запошљавају запослене из САД-а и Европе.
 • Снага / слабост: Главна снага Енцоре Партнерс-а је његова невероватна репутација извршења, док је не можемо назвати глобалним бизнисом јер запошљава углавном из Европе и САД-а.

Греенхилл & Цо. (Глобално удруживање и придруживање - бутик)


 • Банкарске услуге: Греенхилл & Цо. пружа услуге како за велике, тако и за мале послове. Генерално служи у областима спајања и преузимања, финансирања и реструктурирања и савета о капиталу. Сектори у којима Греенхилл & Цо. послује су индустрија, финансијске услуге, енергетика, комуналне услуге и инфраструктура, технологија итд.
 • Култура / каријера у канцеларији: Од свог оснивања 1996. године одржава врхунске људске ресурсе да би боље служили својим клијентима. Поносе се привлачењем најбољих запослених и одржавањем културе колегијалне (тј. Подељене одговорности).
 • Снага / слабост: Њихова главна снага је што раде са клијентима од Јапана до САД-а, а такви послови такође варирају од 100 до 100 милијарди долара. Једна од ствари коју могу побољшати је да искористе земљу у развоју коју тек треба да истраже.

Блацкстоне (Глобално саветовање о преузимању и преузимањима)


 • Банкарске услуге: Блацкстоне је једна од најистакнутијих бутик фирми на свету. Пружају услуге у приватном капиталу, некретнинама, решењима хедге фондова (БААМ) и кредитима (ГСО). Њихова филозофија се врти око уметности дугог погледа.
 • Култура / каријера у канцеларији: Блацкстоне је заиста глобална организација која привлачи запослене из целог света. И не само то, они такође пружају услуге клијентима широм света. Они помажу у осигурању накнада за 29 милиона пензионера само у САД-у и милионима у иностранству. Током својих 30 година постојања у индустрији, увек су доносили величанствене резултате.
 • Снага / слабост: Главни део рада у Блацкстоне-у је тај што увек можете расти и постајати бољи јер воде многе програме и радионице за жене, ветеране и искусне људе.

Хоулихан Локеи (Глобал Инвестмент Банк - Бутик)


 • Банкарске услуге: Хоулихан Локеи нуди разне услуге. Углавном пружају услуге у корпоративним финансијама (спајања и преузимања, тржишта капитала и неликвидна пракса у финансијској имовини), финансијским саветодавним услугама (мишљења о трансакцијама, саветодавним трансакцијама, процени пореза и финансијског извештавања, вредновању портфеља и саветодавству, вредновању и саветовању некретнина и Финансијско саветовање) и финансијско реструктурирање (невоље, спајања и преузимања и посебне ситуације).
 • Култура / каријера канцеларије: Хоулихан Локеи тражи изврсност и они то желе постићи код својих запослених. Стога запошљавају људе који имају само једну особину - нагон за изврсношћу. Они су банка број један по задовољству, култури предузећа, међународним могућностима и политикама промоције.
 • Снага / слабост: Они су одличан послодавац с којим могу радити, али како се фокусирају на превише сектора, њихов фокус се може проширити. Али у целини верују у пружање изврсности.

Јеффериес & Цо. (Глобал Инвестмент Банк)


 • Банкарске услуге: Јеффериес & Цо.су једна од најистакнутијих инвестиционих банака на свету. Пружају услуге на тржиштима дужничког капитала, тржиштима капитала, спајањима и преузимањима, саветодавству за приватни капитал, реструктурирању и докапитализацији итд.
 • Култура / каријера у канцеларији: Јеффериес & Цо. се хвали културом једнаких могућности и запошљавају људе из различитих средина, са различитим дипломама и квалификацијама. Према ХИТЦ Бусинесс, Јеффериес & Цо. је најбоље место за рад у деценији. Такође су осмислили програм погодности запослених који се брине о осигурању запослених, помаже у планирању породице и организује веллнесс програме.
 • Снага / слабост: Главна снага компаније Јеффериес & Цо. су њени људи и начин на који доносе резултате клијентима. Они су савршен пример „ако бринете о својим запосленима, ваши запосленици ће аутоматски бринути о вашим клијентима.“