10 најбољих књига у Екцел-у | ВаллстреетМојо

Списак 10 најбољих књига из Екцел-а

Екцел је нешто што људи науче претражујући на Гоогле-у. Али ако своје учење желите учинити свеобухватним, Интернет вам неће увек моћи помоћи. На вашим отвореним / бесплатним курсевима недостајало би нешто или друго што бисте пронашли само у књигама. Испод је листа таквих књига о екцелу -

 1. Мицрософт Екцел 2016 Библија: Свеобухватни водич за подуке (Набавите ову књигу)
 2. Екцел: Кратки водич за почетнике од почетника до стручњака (Екцел, Мицрософт Оффице) (Набавите ову књигу)
 3. Екцел 2016 за лутке (Екцел за лутке) (Набавите ову књигу)
 4. Повер Пивот и Повер БИ: Водич за кориснике програма Екцел за ДАКС, Повер Куери, Повер БИ и Повер Пивот у програму Екцел 2010-2016 (Преузмите ову књигу)
 5. Изградња финансијских модела помоћу Мицрософт Екцел-а: Водич за пословне професионалце, (МИСЛ-ВИЛЕИ) (Набавите ову књигу)
 6. Предиктивна аналитика: Мицрософт Екцел (Набавите ову књигу)
 7. Мицрософт алати за пословну интелигенцију за Екцел аналитичаре (ВИЛЕИ)(Набавите ову књигу)
 8. Екцел макрои за лутке(Набавите ову књигу)
 9. Екцел 2016 из огреботине: Екцел курс са демонстрацијама и вежбама (Набавите ову књигу)
 10. Екцел Цхартс(Набавите ову књигу)

Допустите нам да детаљно разговарамо о свакој екцел књизи, заједно са кључним преузимањима и критикама.

Хајде да почнемо.

# 1 - Мицрософт Екцел 2016 Библија: свеобухватан водич за подуке

аутор Јохн Валкенбацх

Ово је једна од најцјењенијих књига о Екцелу у новије вријеме. Погледајмо кратки преглед и најбоље понети из књиге.

Приказ књиге

На тржишту постоји неколико изврсних књига које обећавају да ће бити савезници ученицима и наставницима, међутим, испада да су у првом реду потпуно губљење времена. Али ова књига је једна од најтраженијих књига о екцелу и људи из свих сфера живота препоручили су ову књигу свима који желе да науче екцел на дубљем нивоу. Ова посебна књига користи се као алат за напредни екцел за врхунске МБА програме као и за људе који воле да уче сами. Врло детаљно и истраживање у књизи је за похвалу.

За понети из ове најбоље књиге из Екцел-а

Ако сте искрени ученик екцела, много ћете добити од ове књиге. Ево најбољих понети из књиге -

 • Коришћењем ове врхунске књиге о Екцелу могли бисте да креирате функционалне табеле које бисте могли да користите у свим мањим и већим могућим стварима.
 • Могли бисте да правите графиконе и интегришете графику у свој садржај или извештаје како бисте побољшали видљивост и утицај.
 • Такође бисте могли да визуализујете податке помоћу условног форматирања у Екцелу и помоћу напредне функције.
 • И на крају, користећи ову књигу, могли бисте да максимално искористите програмске додатке у својим Екцел табелама.
<>

# 2 - Екцел: Водич за брзи почетак од почетника до стручњака (Екцел, Мицрософт Оффице)

аутор Виллиам Фисцхер

Ова врхунска екцел књига подједнако је свеобухватна као што и само име говори, али најважнији део ове књиге је цена. Много је јефтинија од било које свеобухватне књиге о екцелу.

Приказ књиге

Рецимо да је то ваш први посао и да вам треба референтни водич који ће вам помоћи у учењу основних екцел формула за напредне концепте, шта треба да радите? Требали бисте узети ову књигу и следити упутства и научили бисте готово све што је потребно да бисте научили да бисте стекли професионалну вештину. Од графикона до моделирања података, од пивот модела до дизајна контролне табле, научићете готово све, па чак и када идете за било који основни домен, као што су дата сциенце, анализа података, ова књига би вам у великој мери помогла као референтни водич.

Најбоља за понети из ове најбоље књиге о Екцел-у

У поређењу са ценом коју требате платити за куповину ове књиге, можете је назвати водичем без глупости за учење екцела (од основа до напредног). Откријмо најбоље понети књиге -

 • Ова екцел књига је намењена свима. Ако сте почетник, можете се позвати на ову књигу. Па чак и ако сте стручњак за екцел, и даље ћете нешто научити из књиге. Дакле, ово је свеобухватна књига и може се користити као одлична референца за све ваше професионалне и личне захтеве.
 • Примери коришћени у овој књизи су лаки и јасни што олакшава учење.
 • Пречице које су у књизи поменуте врло су корисне и уштедеће вам пуно времена.
<>

# 3 - Екцел 2016 за лутке (Екцел за лутке)

аутор Грег Харвеи

Лутке се увек не могу срушити. Једном када одлучите да научите нешто ново, можете узети књигу о луткама и научићете тону. Ни ова књига о екцелу се не разликује.

Приказ књиге

Као и друге две горе поменуте књиге о Екцелу, и ова књига је такође подједнако свеобухватна. Ако желите да направите лепе табеле и било какве табеле у екцелу, ова књига ће вас научити много. Ово је према читаоцима одличан додатак серији лутки.

Најбоља храна за понети из ове најбоље књиге из Екцел-а

Много ћете научити из ове књиге. Ево најбољих за понети -

 • Без обзира где се тренутно налазите, ова књига ће вас покренути. Научићете да креирате радне листове, користите формуле, интегришете графиконе, научите форматирање и још много тога док идете уз књигу.
 • Такође ћете моћи да направите промене у подацима, научите о преносу података између различитих радних свезака, организујете било коју врсту информација и направите графикон.
 • Ово је одличан водич чак и ако мрзите учење екцел. Ово је тако свеобухватно и лако за научити да можете попити по један гутљај и научити онолико колико вам треба.
<>

# 4 - Повер Пивот и Повер БИ: Водич за кориснике програма Екцел за ДАКС, Повер Куери, Повер БИ и Повер Пивот у програму Екцел 2010-2016

Роб Цоллие и Авицхал Сингх

Као што наслов сугерише, ова књига је намењена људима који треба да се истакну у четири ствари - Екцел Повер Куери, Повер БИ, ДАКС и Поверпивот. Погледајмо преглед књиге и најбоље понети.

Приказ књиге

Ова најбоља екцел књига је ремек-дело. Људи којима је Повер Пивот потребан због професионалних потреба, поштују ову књигу као један једини водич. Још 2012. године издање је било готово пун доказ. У овом издању је више дорађивано и сада је савршен водич за професионалце и студенте. Лепо је форматиран и врло је лак за употребу. Ако желите детаљно да упознате неко од ових основних подручја, ово је обавезно на вашој полици.

Најбоља за понети из ове најбоље књиге о Екцел-у

Ова напредна екцел књига није за почетнике, па ако сте почетник, боље је да испробате било који од горе наведена три пре него што узмете ову књигу. Ова књига ће претпоставити да имате довољно знања из основних пивот табела, односа и база података, а затим ће вас научити како можете започети са ДАКС-ом и Повер Пивот-ом. Стил писања је врло луцидан и људи из свих сфера живота би имали велику корист од ове књиге.

<>

# 5 - Изградња финансијских модела помоћу Мицрософт Екцел-а: Водич за пословне професионалце, (МИСЛ-ВИЛЕИ)

аутор К. Сцотт Процтор

Што се тиче финансијског моделирања, то је сложено и за професионалце који треба да знају напредни екцел на много дубљем нивоу. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ако сте нови у финансијском моделирању и немате појма одакле бисте започели, узмите ову књигу и зароните. Ова књига ће вам помоћи да финансијске моделе направите од нуле. Многи финансијски стручњаци су упознати са финансијским моделовањем, али врло мало је упознато са анализом консолидованих финансијских извештаја и пројекцијама. Ова књига ће вам помоћи да изградите ту вештину. Уз ову књигу долази и ЦД који ће вам помоћи да уштедите напор и време за повезивање на мрежу и преузимање листова и радних свесака. Једина могућа мана ове књиге је мало стара (за 2007 екцел), али већина овде поменутих метода делује слично у новијим верзијама екцела.

За понети из ове најбоље књиге из Екцел-а

 • Научиће вас како можете да градите финансијске моделе од нуле чак и када сте почетник.
 • Научићете како да интегришете многе финансијске извештаје као што су извештаји о токовима готовине, биланс стања и биланс успеха у један.
 • Такође ће вас научити како можете да представите финансијске моделе. 
<>

# 6 - Предиктивна аналитика: Мицрософт Екцел

аутор Цонрад Царлберг

Ова књига је различита у контексту и покрива углавном практичне проблеме. Погледајмо критике и најбоље понети.

Приказ књиге

Ова напредна екцел књига није за почетнике. Ово је за људе који већ имају некакво искуство у екцелу и требало би да се одлуче за ову књигу. Ова књига говори о предиктивној аналитици и о томе како помоћу програма Екцел можете решити практичне проблеме у маркетингу, финансијама и другим доменима. Изградићете вештине које ће вам помоћи да смањите трошкове, побољшате продуктивност, повећате приходе и створите замах у свом пословању или професионалним активностима. Такође ћете добити колекцију Екцел радних књига са ВБА кодом.

За понети из ове најбоље књиге из Екцел-а

 • Научићете да користите податке за доношење бољих тактичких одлука.
 • Пронаћи ћете праве аналитичке технике за сваки стварни живот.
 • Научићете да користите Екцел за решавање стварних проблема.
 • Научићете о управљању огромним променљивим и скуповима података.
<>

# 7 - Мицрософт алати за пословну интелигенцију за Екцел аналитичаре (ВИЛЕИ)

Мицхаел Мицхаел, Јаред Децкер и Бернард Вехбе

Свако предузеће увек тражи конкурентску предност. Пословна интелигенција може бити ваша ако узмете у руке ову књигу и примените њене принципе. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ова најбоља екцел напредна књига посебно је корисна за пословне аналитичаре, јер је пословна интелигенција њихово подручје рада. Али то не значи да ви као власник предузећа можете добити приступ овој невероватној књизи. Ова књига није за почетнике. Да бисте узели ову књигу, потребан вам је барем основни преглед екцел функција и формула. Ова књига научиће вас да будете ефикаснији са алаткама Мицрософт Бусинесс Интеллигенце као што су Повер Пивот, Повер Куери и Повер Виев у Екцелу.

Најбоље понети из ове напредне књиге Екцел

 • Ово је најбоља екцел књига коју можете пронаћи о повезивању датотека и извлачењу јасних и чврстих сажетака.
 • Пословни аналитичари морају да разумеју образац за доношење информисане одлуке. Ова књига научиће их како да саставе све датотеке у року од неколико сати.
 • То је за људе који су на напредном нивоу у екцелу, али је врло луцидан и лак за разумевање.
<>

# 8 - Екцел макрои за лутке

Мицхаел Мицхаел

Овај је опет од лутки. Лутке се увек истичу. И овај зна. Погледајте преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Ово је једна од најтраженијих екцел макро књига у последње време. Једном када завршите ову књигу, моћи ћете да примените и користите преко 70 макронаредби, уштедите време и као резултат тога постанете продуктивнији. Такође ћете научити како се користе макрои и како их можете прилагодити.

Најбоље понети из ове књиге Екцел

 • Научићете макрое 101. Упознаћете како се користе макрои; разуме ВБА и ВБЕ (Висуал Басиц Едитор).
 • Добићете радионицу у радној свесци која ће вас научити како можете аутоматизовати задатке помоћу макронаредби.
 • Научићете како вам макронаредбе помажу у кретању по табелама за простирање и рибању, обликовању и манипулисању подацима.
 • Такође ћете научити како вам макронаредбе могу помоћи у аутоматизацији задатака заокретне табеле и графикона.
<>

# 9 - Екцел 2016 из програма Сцратцх: Екцел курс са демонстрацијама и вежбама

аутор Петер Калмстром

Ово је још једна књига о чистом екцелу. Имајмо преглед истих.

Приказ књиге

Ова најбоља екцел књига савршена је за људе који су почетници, као и оне који имају напредна знања у екцелу. Главни фокус ове књиге је на прорачунима и визуализацијама где већина људи заглави. Није применљиво само за верзију Мицрософт 2016; ову књигу можете користити и за старије верзије.

Најбоље понети из ове књиге Екцел

Најбоља храна за понети: Све ћете научити у екцелу, корак по корак. Штавише, уз ову књигу добићете и трезор од 60 чланака са видео демонстрацијама и вежбама за преузимање које ће вам пружити практичне начине за учење екцела.

<>

# 10 - Екцел табеле

Јохн Валкенбацх

Ова књига је за савладавање изврсних табела. Погледајмо преглед и најбоље понети.

Приказ књиге

Већина професионалаца користи Екцел за израчунавање и као пословни алат за доношење чврстих одлука. Али ова књига се концентрише на визуелне приказе података. Научили бисте да одаберете праве графиконе за одговарајуће визуелне приказе, да измените податке на картама и да дате професионални изглед. Али ова књига није за почетнике. Морате да познајете Екцел на основном нивоу да бисте могли да оправдате садржај ове књиге.

Најбоље понети из ове књиге Екцел

 • Моћи ћете да направите табеле са великим утицајем како за пословне, тако и за образовне сврхе.
 • Научићете да прилагођавате графиконе графикама, облицима и сликама.
 • Такође ћете научити да користите интерактивне табеле у Екцелу.
 • Научићете да користите ВБА за креирање и модификовање графикона.

Ових 10 књига помоћи ће вам да постанете мајстор екцела. Ако покупите свих 10 и одлучите да проучите и примените све што научите, довољно брзо постаћете ауторитет у програму Мицрософт Екцел.

<>