10 најбољих књига о новцу свих времена | ВаллСтреетМојо

Списак десет најбољих књига о новцу свих времена

Имамо избор књига о најбољем новцу о управљању личним финансијама, превазилажењу дугова и обавеза и што је најважније обрасцима понашања и психологији иза финансија и инвестирања. Испод је листа таквих новчаних књига -

 1. Финансијски неустрашиви: Програм ЛеарнВест за преузимање контроле над вашим новцем (Набавите ову књигу)
 2. Одговор за улагање(Набавите ову књигу)
 3. Размишљање, брзо и споро(Набавите ову књигу)
 4. Мисли и обогати се(Набавите ову књигу)
 5. Јаз у понашању: Једноставни начини да се новац престане радити глупо (набавите ову књигу)
 6. Психологија инвестирања(Набавите ову књигу)
 7. Милионер Фастлане: Испуцајте код да бисте се обогатили и живели богати цео живот! (Набавите ову књигу)
 8. Укупна промена новца(Набавите ову књигу)
 9. Ваш новац или ваш живот(Набавите ову књигу)
 10. Стекните финансијски живот (Набавите ову књигу)

Допустите нам да детаљно разговарамо о свакој књизи новца, заједно са кључним преузимањима и прегледима.

# 1 - Финансијски неустрашив: ЛеарнВест програм за преузимање контроле над вашим новцем

аутор Алека Вон Тобел

Резиме новчане књиге

Аутор најбољег оснивача и извршног директора ЛеарнВест-а, компаније за финансијско планирање, ова најбоља новчана књига нуди користан и приступачан водич за читаоце који су спремни да максимално искористе уштеђевину и улагања. Оно по чему се ово дело издваја од већине других књига на ову тему је врста практичне важности која долази уз сваки ауторов савет. Све је у стварању прилагођеног финансијског плана у складу са индивидуалним потребама који се лако могу прилагодити свакодневном постојању. Једини недостатак је тај што се неки савети могу наћи као прилично основни и можда небитни за све узрасте и делове друштва, али за почетак аутор не тврди да је то свеобухватан спис у том смислу. У целини, дело изузетно практичне вредности усмерено на он-лине генерацију која верује у преузимање или контролу сопственог финансијског живота у добру или у злу.

Кључна за понети из ове књиге најбољих новца свих времена

Практична књига за почетнике о новцу за оне који окупљају људе који би радије применили одређени савет са којим се могу повезати, уместо да се ослањају на сложене теоријске концепте које је тешко схватити и применити. Подразумева се да су неке ствари прилично основне, али функционишу онако како вреде и одлично место за почетак за сваког почетника. Обавезно штиво за тренутну генерацију која се поноси својом финансијском неовисношћу.

<>

# 2 - Одговор за улагање

Даниел Голдие и Гордон Мурраи

Резиме новчане књиге

Ова врхунска књига о новцу аутор је покушај да кући однесе једноставну истину да је улагање саставни део било које врсте личног финансијског планирања. Имајући на уму како просечна особа можда не би желела да јој сметају сложене ствари при инвестирању, овај рад нуди једноставне и врло корисне принципе вођења о томе где треба инвестирати. Аутор се бави неким често понављаним питањима везаним за инвестирање, укључујући и то да ли би било најбоље потражити стручни савет или инвестирати самостално, исправан однос средстава за улагање у акције, обвезнице и готовину и право време за куповину и продаја имовине. Препоручујем рад на основним инвестиционим саветима за почетнике.

Кључна за понети из ове књиге најбољих новца свих времена

Истакнута књига о новцу за инвеститоре који први пут говоре о томе како се успешно кретати сложеним светом избора инвестиција и са сигурношћу доносити праве одлуке. Аутор усваја нежурни приступ који оставља довољно простора да се позабави најосновнијим питањима попут релевантности или недостатка истог у тражењу стручне помоћи за инвестиционе одлуке. Свеукупно, идеалан пратилац за почетнике у свету инвестиција.

<>

# 3 - размишљање, брзо и споро

Даниел Кахнеман

Резиме новчане књиге

Аутор, добитник Нобелове награде, економиста у понашању, води читаоце на путовање ка разумевању мисаоног процеса и његових замршености. Тврди да постоје две основне врсте мисаоних система, од којих је један интуитиван, емотиван и мање или више спонтан, са мало времена за размишљање или размишљање. Друга врста мисаоног система је прилично спора и заснована на резоновању, вођена логиком. Ако бисмо могли пажљиво уравнотежити своје интуитивније мисли са спорим, заснованим на резоновању, могло би се починити мање логичких грешака, повећавајући шансе за успех у било којој сфери, било да је то посао, финансије или лични живот. Са врстом улоге коју наша психологија и процес размишљања играју у финансијским одлукама, ово би могао бити најважнији појединачни посао на успеху у финансијама без расправе о било ком финансијском концепту. Изнимно препоручљиво штиво за свакога ко је спреман да схвати основе психологије инвестирања и финансија.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

Да ли сте икада узели тренутак да размислите како мислите, ако не, онда је ово време? Ево књиге о новцу која анализира како размишљамо, врсте мисаоних процеса и како обликују наше одлуке у сваком аспекту живота, укључујући и финансије. Похвална књига о новцу за свакога ко је вољан да разуме основне процесе размишљања који стоје иза наших поступака и како радити на њиховом побољшању како би могли доносити боље одлуке. (такође, погледајте Бихевиоралну економију)

<>

# 4 - Мисли и обогати се

Наполеон Хилл

Резиме новчане књиге

Култно-класична књига о новцу, ово дело дели увиде које је аутор стекао након интервјуа са више од 500 успешних људи о томе шта су учинили исправно. Пуно је корисних савета о томе како створити успешан финансијски план рано у животу и применити га у наредним годинама како би се постигао добар ниво финансијског успеха и сигурности. Било је пуно финансијских савета о богаћењу добрим финансијским навикама и инвестиционим стратегијама, али овај је више укорењен у земљи са дугорочним планом стварања богатства са већим шансама за успех. Одличан рад на стварању богатства за све, посебно за младе, који могу дугорочно уложити време и ресурсе који су на располагању у изводљив план.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

Изузетно призната најбоља књига новца о дугорочном грађењу богатства са дугорочним практичним планирањем. Аутор дели мудрост стечену интервјуисањем више од 500 богатих људи и износи план од шест корака за богаћење на основу тога колико новца имате и колико се надате да ћете имати за одређено време. Обавезна књига о новцу за све који траже ефикасан план стварања богатства који за успех захтева више напора у планирању, а не ресурсе.

<>

# 5 - Јаз у понашању: једноставни начини да се новац престане радити глупо

Царл Рицхардс

Резиме новчане књиге

Већина књига о новцу фокусира се на то шта треба учинити исправно, али мало, ако икад, говори о томе шта можда радите погрешно. Ова најбоља новчана књига фокусира се на уобичајене грешке које људи чине док троше, инвестирају или доносе друге финансијске одлуке. Аутор тврди да студија понашања може помоћи у побољшању ових грешака које се често понављају и негативно утичу на наш финансијски живот. Користећи једноставне, понекад шаљиве ситуације, аутор износи свој поглед на то како људи имају тенденцију да раде ствари попут куповине ствари без стварне корисности или трошења више, јер то други чине. Наглашава да преузимање контроле над финансијским понашањем може имати дубок утицај на наше финансије и нуди корисне предлоге како то учинити. Препоручени рад који ће вам помоћи да схватимо како понашање утиче на наше финансијске изборе и како га побољшати на боље.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

За разлику од уобичајених радова на финансијама, фокус овог рада је на грешкама које људи чине због одређених образаца понашања. То може укључивати потрошњу више него што је потребно или куповину бескорисних ствари, листа је бескрајна, али аутор тврди да је могуће доносити боље финансијске одлуке увођењем неких добро промишљених промена у наше понашање. Лагано и врло корисно штиво за свакога ко жели да разуме како понашање утиче на наше финансијске одлуке.

<>

# 6 - Психологија инвестирања

Јохн Нофсингер

Резиме новчане књиге

Обично људи мисле да је потребно време, планирање и новац да би се инвестирало како би зарадили више новца. Ова најбоља новчана књига оспорава идеју да је финансијско планирање довољно за успех, јер аутор тврди да понашање и психолошки изгледи у великој мери обликују наше финансијске одлуке. Да бисмо могли да направимо прави избор и осигурамо да нам наша психологија у томе помаже, уместо да нам ствара препреке на путу, неопходно је разумети како заправо мислимо. Управо вам ова књига о новцу помаже да урадите, анализирате и идентификујете своје психолошке замке и да их заједничким напорима превазиђете.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

Ремек дело које нуди занимљив увид у ваше финансијске изборе из психолошке перспективе. Ако сте мислили да ваше понашање и навике немају значајну улогу у вашој финансијској ситуацији, онда бисте могли погрешити. Овај посао би вам помогао да откријете своје психолошке проблеме и боље се носите са њима. Корисни уводни рад о финансирању понашања који читаоцима нуди практичну вредност.

<>

# 7 - Милијунаш Фастлане: Искористите код до богатства и живите богати цео живот!

од странеМ.Ј.ДеМарцо

Резиме новчане књиге

//ввв.гоодреадс.цом/боок/схов/18872437-тхе-миллионаире-фастлане

У овој необичној књизи новца, аутор тврди да конвенционални дугорочни планови стварања богатства немају практичну вредност и ретко, ако икада, могу помоћи човеку да се обогати. Уместо тога, он представља јединствени приступ како бисте максимално искористили волатилност тржишта и искористили могућности које су вам на располагању за краткорочно богатство и живљење вашег сна. Предлаже да се планирање пензионисања, уобичајена финансијска уштеда, улагања у заједничке фондове и планирање пореза ни на који начин не смеју мешати са стварањем богатства. Занимљиво и корисно штиво о томе како брзо зарадити новац уместо да живите по политици да живите мање у нади за бољом будућношћу.

Кључна за понети из ове књиге најбољих новцасвих времена

Оспоравајући конвенционалну мудрост, аутор тврди да планирање пореза, улагања у заједничке фондове, расипнички начин живота и планирање пензионисања не воде ка стварању богатства. Идући корак напред, он осмишљава план за читаоце да га проуче и примене, што би могло да помогне да се искористи волатилност финансијских тржишта да би се остварила значајна добит. Обавезна књига о новцу за оне који траже стратегије брзог богаћења које заправо доносе резултате.

<>

# 8 - Укупна промена новца

аутор Даве Рамсеи

Резиме новчане књиге

Најпродаваније издање Нев Иорк Тимеса, ово мајсторско дело Давеа Рамсеија може вам помоћи да преокренете ствари својим корисним саветима о томе како да управљате својим ресурсима, отплатите дугове и започнете пут ка финансијском просперитету. Милиони су похвалили ово дело због увида о управљању новцем, представљених у облику седам једноставних корака које просечан читалац може да примени без много напора. Уз пружање финансијских смерница, аутор такође руши неколико митова који могу бити штетни по финансијско здравље појединца. Савршен увод у финансијско управљање за просечног читаоца, заједно са корисним информацијама о томе како створити хитни и пензиони фонд за сигурну финансијску будућност.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

Изузетно хваљена књига о новцу о личном финансијском управљању која нуди релевантне информације о томе како ефикасно управљати дуговима и једноставним и ефикасним корацима планирати да оствари своје финансијске циљеве. У ствари, аутор је представио план од седам корака за свакога ко је спреман да своју срећу промени набоље уз помоћ проверених финансијских принципа. Идеалан пратилац за свакога ко је спреман да доведе до финансијског постојања без стреса.

<>

# 9 - Ваш новац или ваш живот

Резиме новчане књиге

Ова прилично необична књига о новцу о личним финансијама баца ретко светло на концепт вредности за новац или доношење финансијских избора заснованих на вредности, било да је то потрошња или било шта друго. Аутор тврди да, супротно популарној перцепцији, не требате бити богати или богати да бисте водили финансијски срећну егзистенцију, уместо да новац који трошите помаже у стварању искустава која доносе вредност вашем животу, тада она једноставно могу вредети то. Упијајући концепте представљене у овом делу, читалац може кренути на пут не само да побољша квалитет својих финансијских одлука и залаже се за постојање без дугова, већ ће моћи и да на свој избор начина живота и новац посматра од вредности вођена перспектива. Ако желите да побољшате своје разумевање тога како избор новца обликује ваш живот уместо пуких савета о финансијском управљању, онда је ово идеалан избор за вас.

Кључна за понети из ове књиге најбољих новцасвих времена

Подељујући своју тешко стечену финансијску мудрост, овај аутор нуди нову перспективу новца и улоге коју он има у нашем животу. Уместо да једноставно представи план трошења мање и уштеде више, овај рад говори о томе како одређени трошкови и ствари могу бити значајни за врсту искустава која им пружају. Приступ управљању новцем, који је ван пута, усредсређен је на побољшање вашег разумевања новчаних одлука и како оне утичу на ваш живот.

<>

# 10 - Стекните финансијски живот

ауторке Бет Коблинер

Резиме новчане књиге

Ово је више приручник о финансијским стварима који вас снабдева ажурираним информацијама о паметнијем управљању финансијама. Познавање вашег здравственог осигурања, дуга за студентски зајам и гомиле других ствари изнутра помогло би вам да кренете на пут да контролишете своје финансијске послове. Управо томе је намењено ово дело. На путу ка финансијској независности, драгоцени савети овог аутора помоћи ће вам да се лако крећете по брзинама и приближите се кораку ка остварењу својих циљева.

Кључна за понети из ове најбоље књиге новцасвих времена

Ажурирана и релевантна књига о новцу за излазак из дугова, управљање здравственим осигурањем, хипотеком и још много тога што вас води на путу ка финансијској слободи. Научите како паметније штедјети, улагати и позајмљивати и не упадати у неке уобичајене финансијске замке у које људи упадају у жељи за бољим знањем.

<>

Остале књиге које би вам се могле свидети

 • Најбоље књиге о личним финансијама
 • Најбоље књиге из економије
 • Књиге о пословној математици
 • Најбоље књиге о финансијском управљању
 • Најбољих 6 најбољих књига Бењамина Грахам-а
АМАЗОН ПРИДРУЖЕНО ОТКРИВАЊЕ

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом