10 најбољих књига о управљању портфељем

Најбоље најбоље књиге о управљању портфељем

1 - Пионирско управљање портфељем

2 - Активно управљање портфељем

3 - Управљање портфељем у понашању

4 - Управљање портфељем под стресом

5 - Анализа инвестиција и управљање портфељем

6 - Трчање новца

7 - Управљање портфељем за нове производе: друго издање

8 - Инвестиционо вођство и управљање портфељем

9 - Оптимизација управљања корпоративним портфељем

10 - Формуле за управљање портфељем

„Ако желите да побољшате своје вештине у било којој теми, прочитајте што више књига можете.“ Ово је савет који смо сви добили кад смо одрастали. Ипак, чини се да занемарујемо овај савет и заокупљамо се буком света информација.

Данас бисмо вам пружили прилику да обратите пажњу на овај стари савет. Навешћемо најбоље књиге о управљању портфељем. Ове књиге ће вам помоћи да откријете шта научити у управљању портфељем ако сте почетник, а ове књиге ће вас научити и како доћи до следећег нивоа каријере ако већ имате неколико година искуства.

Дакле, ако је ваш интерес или професија управљање портфељем, прочитајте ових 10 најбољих књига и учинићете да се догоде сјајне ствари.

Уђимо одмах.

# 1 - Пионирско управљање портфељем:

Неконвенционалан приступ институционалним улагањима, у потпуности ревидиран и ажуриран


Давид Ф. Свенсен

Као што наслов сугерише, ова књига је заиста пионирска. Ако желите да се упознате са институционалним управљањем портфељем, ова књига је за вас.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању портфељем није само конгломерат увида о томе како да помножите повраћај, већ је и комбинација сјајних увида у финансије, стратегију, расподелу имовине, инвестиције и управљање. Читаоци који су прочитали ову књигу не само да су је препоручили свим студентима финансија, већ су напоменули да је ова књига обавезна литература за студенте МБА. Ова књига није написана на основу знања које аутори имају о тој теми; него је ова књига лично тестирана и ова техника је генерисала запањујућих 41% годишњег приноса.

Најбољи за понети из ове књиге о најбољем управљању портфељем

 • Ова најбоља књига о управљању портфељем је обавезна за читање ако сте студент финансија. Стручњаци су напоменули да је ово међу 10 најбољих захтева за инвестирање.
 • Не само да ћете научити основе управљања портфељем, већ ћете научити и дуготрајно улагање у хоризонте које је неконвенционално и које је ауторима помогло да зараде милијарде долара.
 • Материјал књиге је тестиран током 15 година и дао је огромне резултате. Замислите шта бисте могли да урадите ако зграбите ову књигу.
<>

# 2 - Активно управљање портфељем:

Квантитативни приступ за стварање супериорних повраћаја и контролу ризика


аутор Рицхард Гринолд и Роналд Кахн

Ова најбоља књига о управљању портфељем сјајно говори о квантитативном приступу управљања портфељем. Погледајте преглед и најбоље понети да бисте сазнали више.

Приказ књиге

Према читаоцима ове књиге, ова књига је обавезна литература за сваког менаџера ризика и трговца. Ова књига је корисна менаџерима ризика и трговцима јер је могу користити као приручник за изградњу средстава Барцлаис Индек Плус. Али ако немате појма о квантима, онда ова књига неће бити погодна за вас. Морате знати основни рачун и линеарну алгебру да бисте могли дешифровати заслуге ове књиге. То значи да ова књига није за почетнике. Ако имате искуства са доменом, ова књига ће вам бити непроцењива.

Најбоља понења из ове књиге о најбољем управљању портфељем

 • Ова најбоља књига о управљању портфељем научиће вас савршеном балансу између управљачких вештина и ризика портфеља.
 • Ова књига је одлична комбинација основних појмова и квантитативног приступа, тако да можете научити управљање портфељем у његовом најтачнијем смислу.
 • Ова књига је обавезна књига о управљању портфељем и веома је свеобухватна. Ова књига има 624 странице.
<>

# 3 - Бихевиорално управљање портфељем:

Колико успешни инвеститори савладавају своје емоције и граде супериорне портфеље


Ц. Тхомас Ховард

Већина људи мисли да управљање портфељем има највише посла са новцем, али све је у вези са психологијом инвеститора. Сазнајте више у прегледу и о најбољим за понети.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању портфељем говори о томе како можете савладати своје емоције и постићи бољи повраћај. Аутор говори о одржавању здраве дистанце између вас и вашег портфеља. На пример, аутор је напоменуо да верујемо да ће прекомерна диверзификација умањити ризик, али ако држимо више од 20 акција, нема стварне користи од држања више од 20 залиха. Штавише, научили бисте и неке неконвенционалне савете о финансирању понашања. Такође бисте научили како да оптимизујете ирационалност тржишта.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању портфељем

Постоје четири ствари које бисте научили из ове књиге (детаљно) -

 • Идите на само једну стратегију коју сте користили и будите доследни. Немојте га мењати због краткорочног губитка.
 • Не идите на 15-20 акција у портфељу. Радије задржите мали број залиха. Најдражи ауторов број је највише 10.
 • Ако желите нагласити једну индустрију или државу, наставите с тим. Не плашите се да се дуго концентришете на једну ствар.
 • И последњи део загонетке који је најспорнији је да задржите сопствену независност. Према аутору, улагање од стране одбора никада не функционише.
<>

# 4 - Управљање портфељем под стресом:

Приступ Баиесовске мреже кохерентној расподели средстава


аутор Риццардо Ребонато и Алекандер Денев

Ова књига ће разбити статус куо и говориће о најнеконвенционалнијим најбољим праксама управљања портфељем.

Приказ књиге

Ова најбоља књига о управљању портфељем представља револуционарни концепт методологије тестирања отпорности на стрес. Споменули су да модели ризика засновани на историјским подацима не успевају да нас упозоре на главне догађаје који би уздрмали економски свет. Ово није уобичајен начин да се посматра управљање портфељем. Једино је издање ове књиге веома дуго за уобичајене читаоце, али чини се да би стручњаци који имају обичај да редовно раде са хиљадама страница нашли велику вредност у овој књизи.

Најбоља понења из ове књиге о најбољем управљању портфељем

 • Ова најбоља књига о управљању портфељем намењена је главним финансијским професионалцима и сјајно ради пружајући вредност.
 • Ова књига не само да је пренела неконвенционалан приступ управљању портфељем, већ је пружила и корак по корак план како би читаоци могли да примене овај нови приступ.
 • Цене ове књиге имају прилично разумне цене у поређењу са материјалима који су у књизи.
<>

# 5 - Анализа инвестиција и управљање портфељем

(уз Тхомсон ОНЕ - издање пословне школе и купон Стоцк-Трак)


Франк К. Реилли и Кеитх Ц. Бровн

Ако сте икада забринути због улагања у лични живот, узмите ову књигу и научите како професионалци размишљају о улагањима.

Приказ књиге

Ова књига сигурно није за свакога. Ако сте неко ко жели да чита управљање портфељем без сложености квантитативних финансија, ова књига ће послужити сврси. Штавише, ова књига има 1080 страница које су прилично велике у смислу применљивости на људе који воле примере из праксе. Међутим, многи читаоци ове књиге напоменули су да ова књига има дуга објашњења која граде интуицију за ваше сопствене инвестиционе одлуке.

Кључна понења из ове најбоље књиге о управљању портфељем

 • Ако ову књигу користите као уџбеник, она ће послужити сврси.
 • Ова најбоља књига о управљању портфељем прилично је свеобухватна и не мора нужно одговарати почетницима, јер ће детаљно проучити већину тема у управљању портфељем.
 • Сви стручњаци из области финансија треба да прочитају ову књигу барем једном како би изградили сензибилитет у анализи инвестиција.
<>

# 6 - Текући новац:

Професионално управљање портфељем (Мцграв-Хилл / Ирвин серија из финансија, осигурања и некретнина)


Сцотт Стеварт, Цхристопхер Пирос и Јеффреи Хеислер

Ако желите да савладате доношење пословних одлука о инвестицијама, узмите ову књигу. Знајмо више о овоме у прегледу и у најбољим за понети.

Приказ књиге

Ако сте нови у управљању портфељем и желите да започнете са књигом, ова књига ће вам послужити. Ова књига је посебно написана за почетнике и средњошколце; тако бисте могли да савладате основе управљања портфељем. Штавише, научићете и о практичним аспектима управљања портфељем. Ако се припремате за ЦФА курикулум, ова књига ће вам помоћи у својим директно применљивим основама. Штавише, упознаћете шта функционише у управљању портфељем, шта не функционише, као и како да ствари прођу на најпрофитабилнији начин. Ова књига је једна од најбољих књига за портфолио менаџере и сигурно је не можете пропустити ако желите да своју инвестициону каријеру подигнете на виши ниво.

Најбољи за понети из ове књиге о управљању портфељем

 • Ако сте икада помислили да прочитате нешто корисно и практично испод 600 страница, ово је књига коју бисте требали узети у руке. Ову књигу не препоручују само врхунски менаџери портфеља, већ је носе и са собом.
 • Ако узмете у руке ову књигу, постаћете заташкани јер ова књига покрива готово све теме које требате научити у управљању портфељем и анализи инвестиција.
 • Читаоци су снажно напоменули да ако сте финансијски саветник, морате прочитати овај кутак.
<>

# 7 - Управљање портфељем за нове производе: друго издање


Роберт Роберт Цоопер, Сцотт Ј. Едгетт и Елко Ј. Клеинсцхмидт

Ову књигу је лако читати и могла би вам пружити приступ широким концептима управљања портфељем о развоју нових производа.

Приказ књиге

Већина читалаца који су прошли кроз ову најбољу књигу о управљању портфељем напоменули су да је ова књига библија о управљању портфељем. Могли бисте да добијете сјајан увид у управљање портфељем, посебно у оним случајевима када бисте желели да ревидирате поступак управљања портфељем. Такође ћете научити о многим компанијама и како оне управљају својим портфељем, што ће дати идеје о томе како управљати својим. Штавише, ова књига покрива многа питања у управљању портфељем и како их решити.

Најбоља понења из ове књиге о најбољем управљању портфељем

 • Ово је савршен водич за оне који желе да смање грешке у развоју нових производа и желе да разумеју практичну примену управљања портфељем.
 • Научићете нове стратегије за процену и преусмеравање тренутних операција истраживања и развоја ваше организације.
 • Ова најбоља књига о управљању портфељем третира се као библија управљања портфељем. Тако ћете на 400 страница упознати већину основа управљања портфељем како бисте оставили печат у својој каријери.
<>

# 8 - Инвестиционо вођство и управљање портфељем:

Пут до успешног управљања инвестицијским фирмама (Вилеи Финанце)


аутор Бриан Д. Сингер и Грег Федоринцхик

Ова књига ће савршено објаснити улогу инвестиционог вођства у управљању портфељем.

Приказ књиге

Ово је сјајна књига о различитим перспективама управљања портфељем. То није књига која ће објаснити „како победити тржиште“, али ће вам сигурно дати основе пословања - инвестициони процес, процену и анализу и дизајн портфеља. Аутор охрабрује читаоце да треба да се одлуче за темељна дугорочна улагања од врха према доле. И мисле да је инвестирање дисциплина у којој временом постајеш добар. Ова књига је сјајна у погледу заслуга и сви финансијски професионалци би је требали прочитати.

Кључна преузимања из ове књиге о најбољем управљању портфељем

 • Ова најбоља књига о управљању портфељем бави се забринутостима лидерства у управљању портфељем и нуди оквирна решења за те проблеме.
 • Један од аутора ове књиге је председник одбора гувернера Института ЦФА, тако да можете разумети вредност коју би пружио у овој књизи.
 • Ова књига ће објаснити снажну повезаност између инвестиционог вођства и управљања портфељем и начина коришћења информација.
<>

# 9 - Оптимизација управљања корпоративним портфељем:

Усклађивање инвестиционих предлога са организационом стратегијом


аутор Ананд Санвал и Гари Цриттенден

Ова књига усклађује организациону стратегију са управљањем портфељем. Управљање портфељем не може бити боље од овога.

Приказ књиге

Ово је сјајна књига о управљању корпоративним портфељем. А ако желите да научите бесмислен приступ управљању корпоративним портфељем, не идите даље од ове књиге. Штавише, ако желите да изградите корпоративни портфолио у својој организацији, практични увиди и прагматична решења помоћи ће вам да инсталирате процесе. А ако бисте желели да постанете добар дистрибутер ресурса, ова књига би вам била непроцењива.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању портфељем

 • Ако желите да скочите са теоретског портфеља на апликацију, ова књига је за вас.
 • Ауторски „Седам смртних грехова“ одличан су водич за све који су одговорни за расподелу капитала / предузећа.
<>

# 10 - Формуле за управљање портфељем:

Математичке методе трговања за будућност, опције и берзе


аутор Ралпх Винце

Ова књига је стара, али носи огромну вредност о управљању портфељем и његовим различитим аспектима.

Приказ књиге

Ова књига је стара, али специфична. У овој књизи наћи ћете два занемарена математичка алата која су вам потребна за успешно надметање на данашњем тржишту робе. Такође ћете научити како диверзификовати свој портфељ у смислу правих количина за свако тржиште. Али овој књизи је потребно математичко знање без којег би вам било тешко да разумете прорачуне и објашњења.

Кључни елементи из ове најбоље књиге о управљању портфељем

 • Ова књига научиће вас систематском начину стварања портфеља како дугорочно не бисте изгубили новац.
 • То није скуп старих мисли у новом водичу. Аутор је размислио о свим основама и дао освежавајућу алтернативу свим већ верованим концептима.
<>

Остале књиге које би вам се могле свидети -

 • 10 најбољих књига о финансијским саветницима
 • Књиге за трговање акцијама
 • Књиге о инвестиционом банкарству
 • Књиге о управљању ризицима
 • 10 најбољих књига о управљању богатством
Амазон Ассоциате Дисцлосуре

ВаллСтреетМојо је учесник програма сарадника Амазон Сервицес ЛЛЦ, придруженог програма за оглашавање осмишљеног да обезбеди начин да веб локације зараде од оглашавања и повезивањем са амазон.цом