Инвестиционо банкарство вс управљање имовином | Коју каријеру одабрати?

Разлика између инвестиционог банкарства и управљања имовином

Сама основа инвестиционог банкарства, као и управљање имовином, лежи у руковању новцем. Многим студентима је изазов направити одабир каријере између њих двоје, захваљујући конкурентним пакетима плата који обојица нуде. Најновије статистике откривају да инвестиционо банкарство, као и фирме за управљање инвестицијама нуде највеће почетне зараде дипломцима.

Обе су изузетно конкурентне индустрије и запошљавају најбоље таленте са најбољих светских универзитета, углавном финансирају дипломце или постдипломце, МБА магистре пословне администрације или ЦФА-ове овлашћене финансијске аналитичаре.

Хајде да разумемо основну разлику између две индустрије.

Шта је инвестиционо банкарство?

Инвестиционо банкарство је област банкарства која помаже у стварању финансијског капитала за своје клијенте било да су то институције, компаније, владе или други субјекти. У основи, инвестиционо банкарство је пружање девизног тржишта за прикупљање новца и његово стављање на располагање онима којима је потребан новац за финансирање или ширење пословања од оних који имају вишак капитала и траже средства за уносне могућности улагања.

Капитал се прикупља путем почетне јавне понуде (ИПО), спајања и преузимања (М&А), куповине деоница и других техника.

Инвестициона банка делује као агент осигурања и прикупља капитал путем дуга или капитала и укључена је у друге активности управљања ИПО-ом, попут консултација, процеса израде књига, уоквиривања меморандума о разумевању и писма понуде компаније, као и бригу о правним аспектима ИПО-а. . Одељење за инвестиционо банкарство банке такође проналази клијенте за јавну емисију, било да су то узајамни фондови, осигуравајућа друштва или пензиони фондови. Такође помаже у спајању и преузимању пружајући свим врстама додатних услуга својим клијентима, укључујући истраживање хартија од вредности, тржишно тржиште и трговање акцијама, дериватима, хартијама од вредности са фиксним приходом, робама и валутама.

Активности инвестиционе банке могу се даље класификовати на „страну куповине“ и „страну продаје“. Као што и само име говори, „страна купца“ пружа савете за куповину својим клијентима који су узајамни фондови, хеџ фондови, удели фондови, компаније за животно осигурање и фондови приватног капитала. С друге стране, „страна продаје“ укључује трговање хартијама од вредности у готовини или другим хартијама од вредности олакшавањем трансакција или стварањем тржишта, заједно са прикупљањем капитала путем потписивања и истраживачких активности. Будући да су обе области функционисања по својој природи сукобљене, неопходно је да се информације не прелазе с једне на другу страну, па се тако ствара инвестициона баријера у инвестиционим банкама, тако да се штите инсајдерске информације како би се избегао сукоб интереса који се може развити у будућности.

Шта је управљање имовином?

Управљање имовином у најједноставнијем облику може се дефинисати као посао руковања туђим новцем. Фирме за управљање имовином или инвестиционе компаније су обично компаније за финансијске услуге које новац својих клијената улажу у хартије од вредности, акције, дугове, робу, деривате, валуте и др.

Фирме за управљање финансијском имовином запошљавају професионалце који су стручњаци за руковање туђим новцем. Укључује управљање новцем и управљање инвестицијама клијената. Различити клијенти имају различите захтеве, добар менаџер имовине разматра посебне потребе својих клијената и препоручује инвестиционе производе на основу алокације имовине клијента.

То је исцрпно подручје које укључује планирање, препоручивање и преглед улагања клијената било појединаца или компанија. Руковање новцем је тежак посао који захтева да вам увек буду на прстима. Основни циљ сваког менаџера имовине је улагање новца на начин са минималним ризиком и максималним приносом.

Богати појединац нема времена и склоности да самостално управља својим инвестицијама, ту менаџери имовине наступају. Менаџер имовине поседује стручност и знање за управљање новцем клијента диверзификујући његове инвестиције и зарађујући више приноса за њих, чиме побољшава њихов целокупан портфолио.

Фирме за управљање имовином које се такође називају и компаније за управљање инвестицијама запошљавају професионалце који поседују аналитичке вештине и способни су да процене који ће инвестициони производи бити корисни за њихове клијенте како би постигли жељени финансијски циљ у оквиру одређених смерница. Производи у које професионалци улажу новац клијента су узајамни фондови, хеџ фондови, пензиони фондови, пензиони фондови итд. У разна финансијска средства као што су опције, фјучерси, капитал, деривати.

Менаџери имовине препоручују различите производе и средства за инвестирање након детаљног прегледа и процене апетита својих клијената за ризиком, разумевања њихових финансијских циљева и висине приноса који очекују имајући на уму ризик. Њихов циљ је максимизирање поврата и осигурање постизања финансијског циља који су поставили клијенти.

Фирме за управљање имовином ангажују најбоље таленте са врхунских универзитета на свету, постоје одређени предуслови који су потребни за запошљавање, а то би била диплома из финансија, пре свега ЦФА овлашћени финансијски аналитичар или МБА магистри пословне администрације у финансијама. Иако ове дипломе нису потребне за почетне послове док радите на корпоративној лествици у фирми за управљање имовином, ове дипломе су врло корисне. Други најважнији захтев био би, бити стручњак за умањивање бројева и добре квантитативне и аналитичке вештине помажу вам у послу заједно са јаким вештинама комуникације, јер као профил менаџера имовине треба пуно интеракције са клијентом у сваком тренутку.

Могућности посла у фирми за управљање имовином има на претек. Могли бисте бити запослени као менаџер односа, менаџер продаје, менаџер портфеља или финансијски саветник, а све су то опсежни интерактивни профили клијената.

Инвестиционо банкарство насупрот управљању имовином - образовање и вештине

Образовање, као и вештине потребне за обе области, су исте. Фирме траже кандидате који имају осећај за бројеве и имају знање из пословних дисциплина, било да су то финансије, економија, рачуноводство и анализа инвестиција. Кандидати који желе да остваре каријеру у инвестиционом банкарству или управљању имовином требало би да буду спремни на изузетно оштру конкуренцију дипломаца из најбољих пословних школа и универзитета.

Диплома МБА, заједно са одговарајућим радним искуством, предуслов је за почетну позицију у фирми. Изузетно је тешко запослити се у великим фирмама од којих већина тражи снажне референце од угледних професионалаца у тој области. Стога умрежавање игра главну улогу у пробијању великих корпоративних играча, јер прави контакти помажу да вам се пружи предност између осталих. Будући да је конкуренција заиста оштра, већина фирми такође сматра стажирање проширеним процесом пријављивања за пролазак кроз праве кандидате.

Скуп вештина које компаније траже углавном укључује.

  • Вештине финансијског моделирања
  • Вештине вредновања - ДЦФ и релативне процене
  • Јаке вербалне и писане вештине комуникације
  • Аналитичке вештине и вештине решавања проблема
  • Интерперсоналне и интраперсоналне вештине
  • Вештине преговарања и пружања услуга клијентима
  • Управљање временом и пажња до детаља
  • Напредне математичке и техничке вештине
  • Вештине вођства и став гејтера
  • Комерцијално знање и дубинско разумевање предмета

Оццупатионал Оутлоок

Изгледи за посао и професионални изгледи за инвестиционо банкарство, као и управљање имовином, увек су били позитивни. На тржиштима у развоју доступно је више могућности за инвестирање, што резултира иновацијама новијих и сложенијих финансијских производа, чинећи инвестиционе портфеље много вишеструким од оних који су били раније.

Амерички Биро за статистику рада проценио је да би цела финансијска индустрија имала стопу раста од 12% од 2014. до 2024. године, изгледи изгледају позитивни, као и конкурентни за индустрију која ће, како се предвиђа, створити нова радна места са огромним платама у блиској близини будућност.

Иако и индустрије, инвестиционо банкарство као и управљање имовином имају узлазни тренд и велике изгледе за каријеру, опћенито се вјерује да ће послови управљања имовином доживјети већи раст од послова инвестиционог банкарства, јер у новом и тржишта у развоју која су отворила врата за послове управљања инвестицијама, али постоје неки који и даље верују да се индустрија управљања имовином не третира равноправно са индустријом инвестиционог банкарства

Највеће компаније које ангажују инвестиционе банкарске компаније и менаџере имовине су Голдман Сацхс, Блацкстоне, ЈПМорган и Цхасе, Меррилл Линцх, Велл Фарго да набројимо само неке.

Плата

Инвестиционо банкарство, као и компаније за управљање имовином, неке су од компанија које највише плаћају на свету. Средња просечна зарада наведена је за 80.310 америчких долара за финансијске аналитичаре, што се вишеструко повећава након година искуства. Просечна накнада за запосленог у фирми за управљање имовином повећала се током последње деценије на 263.000 америчких долара у 2014. години.

Аналитичари инвестиционог банкарства на почетном нивоу могу очекивати између 65.000 и 95.000 америчких долара заједно са бонусима. Искуство од три до четири године додатно повећава пакет на више од 250.000 америчких долара годишње.

Разлика у платама између запослених у инвестиционом банкарству и управљању имовином била је огромна у 2004. години, готово половина, која је износила 168.000 УСД, односно 315.000 УСД. Структура плата се драстично променила током последње деценије, јаз у платама се смањио на неколико стотина хиљада долара, обично 263.000 долара за запослене у управљању имовином и 288.000 долара за запослене у инвестиционом банкарству.

Прос / Цонс у каријери

Несумњиво су ове каријере неке од најбоље плаћених каријера на свету. Њихове плате и бонуси толико су уносни да дипломце привлаче у ове индустрије. Према америчком Заводу за статистику рада, просечне годишње зараде у мају 2015. године износиле су 80.310, 67.740, 36.200 америчких долара за финансијске аналитичаре, финансијске специјалисте и сва занимања у америчкој економији. Ова бројка сама по себи указује на велику разлику у платама која постоји између финансијске индустрије и свих осталих занимања, што такође указује на количину посла који такви стручњаци морају да предузму.

Инвестициони послови на вишем нивоу концентрисани су у три финансијска средишта у Лондону, Токију и Њујорку. Иако су се с доласком века и доласком прилика на тржишта у развоју радна места преселила и на друге географске локације, и даље се главна концентрација послова највишег нивоа и даље налази у ова три града.

Стручњаци за инвестиционо банкарство и управљање имовином имају тежак живот и морају да одвоје 65 до 70 сати недељно. Временски распоред рада варира за различите фирме, фирме које послују на само једном тржишту имају краће радно време, док оне које послују из сва три финансијска чворишта имају захтевне временске рокове који се често тешко носе. Иако је ово врло обећавајућа и уносна каријера која нуди високе пакете плата, уз висок ниво посвећености и посвећености, то је врло емоционално опорезива и физички изазовна каријера.

Каријера у било ком од ових поља захтева непоколебљиву посвећеност свом послу, често занемарујући потребе ваше породице и пријатеља.

Коју одабрати?

Ово је најтеже питање и не може имати директан одговор. То је као да упоређујете јабуке са поморанџама. Обе каријере су уносне и нуде пуно могућности за раст и напредак. Радно време се опорезује и потребно је много одговорности и вештина управљања временом за успешну каријеру у обе области. Међутим, постоје кључне разлике које потенцијалном кандидату могу олакшати одабир између две каријере у зависности од подручја вашег интереса.

Запослени у инвестиционом банкарству путују више и раде дуже сате од својих вршњака у управљању имовином. Морају довести штедише до зајмопримаца, што је само по себи ментално подстицајни задатак и захтева пуно одговорности и одговорности на крају инвестиционог банкара. Штавише, најважнија разлика је у платном пакету њих двоје. Стручњаци за инвестиционо банкарство дефинитивно добијају веће плате које се поткрепљују дужим радним временом.

Професионалци у управљању имовином управљају новцем за појединце, корпорације и др., Што подразумева да имају низ клијената о којима треба да брину. Морају надгледати индивидуалне потребе свих својих клијената и пружати им непристрасне инвестиционе савете у зависности од њихових захтева. Морају да уравнотеже своје време и енергију између различитих рачуна и раде у већим групама са сразмерно мањим појединачним одговорностима у поређењу са вршњацима из инвестиционог банкарства.

Избор каријере између инвестиционог банкарства и управљања имовином ствар је личног избора и личних интереса. Међутим, обе су уносне каријере и не треба пропустити прилику ако се у било којој од њих предахну, јер је шанси мање, а претендента на претек.